Xènia Seoanae a la porteria durant un entrenament d'ASME Tucans amb la samarreta de la selecció espanyola. Foto: David Melero

Xènia Seoane rep la medalla de reconeixement del Comitè Olímpic Espanyol

Xènia Seoane, portera d’ASME Tucans, ha sigut en la ‘VII Gala Anual del Patinaje’ a la seu del Comitè Olímpic Espanyol de Madrid

Jimmy Martín Raya

Xènia Seoane ha rebut la medalla de reconeixement del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i la Real Federación Española de Patinaje (RFEP) durant la ‘VII Gala Anual del Patinaje’. La portera d’ASME Tucans i de la selecció espanyola d’hoquei en línia, vigent subcampiona del món, ha estat reconeguda pels “resultats obtinguts del mundial, l’esforç i el sacrifici que comporta tot plegat encara que sigui un esport minoritari”.

Xènia Seoane ha explicat a La Rambla diari per què considera aquesta medalla del COE i la RFEP “un honor”. Seoane assegura que mai s’ho hagués pensat: “quan t’envien la invitació és una sensació d’alegria i orgull que amb poques paraules es pot descriure. A més, la gent sovint no sap que aquest esport existeix i que hi ha persones que s’asseuen al teu costat i són esportistes d’alt nivell que juguen arreu del món”.

La jove portera catalana també ha fet balanç de temporada destacant l’objectiu complert de classificar a ASME Tucans pels play-offs: “arribat a aquest punt m’agradaria poder guanyar la lliga, ja que és un dels somnis que em queden per complir”.

Això no obstant, l’ambició de Seoane no s’atura en la competició domèstica i deixa clar que vol repetir com a internacional absoluta: “m’agradaria tornar a anar al mundial aquest any i demostrar que puc lluitar per ser titular a la màxima categoria i, si es donés el cas, guanyar un mundial absolut“.

Tucans, un referent a l’estat espanyol

L’ambició i la competitivitat no estan pas renyides amb la humilitat per a Seoane. Tot i agrair molt el reconeixement del COE i la RFEP, el primer que respon en ser preguntada per La Rambla diari és que hi ha altres jugadores d’ASME Tucans que ja tenen aquesta medalla: “Tot s’ha de dir, és un mèrit conjunt“.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies