Úrsula Soler

Úrsula Soler: Carnaval

Carnaval

Úrsula Soler

Eren temps de postguerra. Els carnavals estaven prohibits i no es podien fer rues ni et podies disfressar. Així i tot, als més petits, les mares ens disfressaven igualment. Amb tres anys, la meva mare em va disfressar de «Donya Francisquita», una Sarsuela del mestre Amadeu Vives que li agradava molt. També recordo un carnaval que em van disfressar de «Dama Antiga», a la meva germana Isabel, de mora amb el vel tapant-li la cara, i la Pepa, la meva germana petita, d’holandesa. La Maria Carmen, la Mariluz i la Rosina, les nostres veïnes, anaven de «Flamenques» i les sis passejàvem pel carrer lluint orgulloses les nostres disfresses! M’agradava molt disfressar-me, m’ho passava molt bé! Amb els nostres vestits passejavem per tot el veïnat per lluir-los: a casa la senyora Adelina, a la vaqueria, a Ca La Carmeta… Ah! i que no faltés la visita a Can Rafael, el retratista de la Rambla, que immortalitzava el moment! S’havia de guardar un bon record d’aquell dia!

El temps va anar passant i entre els anys 70 i 80 es van anar recuperant les rues arreu. Al Poblenou, també. Ja sortíem de la dictadura! La desfilada que es va fer al barri va ser rauxa i disbauxa a dojo! El temps no va acompanyar, perquè queien petits flocs de neu, però la gent va sortir al carrer igualment, la Rambla estava plena de gom a gom! Res no importava, després de tants anys de prohibicions, s’havia de celebrar! Recordo que em vaig disfressar de pallasso, i com ho vaig gaudir! Quina sensació. Ningú em reconeixia!

A partir de llavors, amb la Teresa de l’Escola d’Art de la Rambla muntàvem la rua cada any per als nens i nenes del barri. Eren espectaculars. Al llarg dels anys m’he acabat disfressant d’alga marina, d’ocellot, de dimoni, d’àngel, de bruixa… Aquesta sensació de llibertat que tens per unes hores! Per mi Carnaval és una festa entranyable.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies