Tercer cap de setmana consecutiu d’accions encarat al Referèndum veïnal sobre el 22@

El Nus ha fet una ruta crítica sobre la situació de Can Ricart i l’impacte del districte tecnològic al barri

Marina Ballester Sánchez

Aquest diumenge al matí, El Nus ha convocat una ruta crítica al barri per “caminar cap al Referèndum veïnal sobre el 22@”. La caminada, que ha començat a Pere IV amb Rambla i que s’emmarca dins la campanya per aturar el 22@, ha tingut com a objectiu abordar la problemàtica urbanística i patrimonial de Can Ricart, i les afectacions que està vivint el recinte a causa de les construccions del districte tecnològic.

La ruta ha posat sobre la taula les diverses problemàtiques que genera el pla urbanístic al recinte fabril – qualificat de patrimoni nacional – com ara el perill d’ensorrament, la dificultat per accedir-hi, les conseqüències de la gentrificació a l’entorn, els problemes estructurals causats per les tremolors de les obres, etc. El recorregut s’ha fet per visibilitzar en viu i en directe les afectacions.

Des que la propietat de Can Ricart va ser cedida a l’Ajuntament, aquest va ser incorporat immediatament al pla urbanístic del 22@, una reforma que ha convertit antics reductes fabrils del barri en espais oficines enfocades a la innovació científica i tecnològica o habitatge de luxe. El resultat serà un aïllament total de l’antiga fàbrica a través d’un macro complex d’oficines amb edificis que superaran els 10 i 15 pisos d’alçada. Un aïllament que ja va començar amb la construcció del Parc Central, un espai verd a la Diagonal que talla bruscament l’accés directe al recinte patrimonial i, conseqüentment, provoca que els seus carrers d’entrada i sortida siguin “inhòspits per creuar i generi sensació d’inseguretat”, sobretot de nit.

El Sindicat del barri busca obrir un procés participatiu i democràtic al Poblenou per tal que els seus veïns i veïnes puguin decidir sobre la continuació del pla que, en l’actualitat, s’ha completat en un 28% edificant 800.000 metres quadrats del sòl. La precampanya del referèndum té per objectiu, abans de la votació els dies 19 i 20 de juny, conscienciar als poblenovins i poblenovines de totes les problemàtiques que comporta l’efectuació total del pla, que ocuparà 2.400.000 metres quadrats.

El proper cap de setmana es podrà votar el futur del 22@ a 8 punts de votació que es trobaran repartits per tot el barri des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies