S’intensifiquen les accions per a mantenir els carrers i el barri nets

S’ha reforçat el servei de neteja per a la recollida de fulles la temporada de tardor, es milloren els canals de comunicació d’incidències i es preveu un nou contracte municipal a partir del 2022.

Blanca Orell Daniel

L’Ajuntament de Barcelona i el Districte intensifiquen les accions per a mantenir els carrers i el barri nets, amb un pressupost de setanta milions per reforçar els serveis actuals resoldre les incidències detectades, intensificar la neteja i millorar l’estat de carrers, parcs i places, segons ha informat l’Ajuntament. El punt entre la rambla del Poblenou i el carrer del Doctor Trueta és una de les 350 ubicacions de Barcelona on s’aplicarà el nou pla ‘Cuidem Barcelona’. Des d’aquest mes d’octubre i fins al 2023 es desplegaran un seguit d’actuacions de neteja, eliminació de pintades, senyalització, renovació d’elements urbans, pavimentació, enllumenat, verd urbà, clavegueram i patrimoni artístic.

A més a més, fora del pla, s’ha reforçat el servei de neteja per tal de fer front a la caiguda de fulles dels arbres aquesta tardor. S’han incorporat deu escombradores i quaranta operaris, s’han reconvertit els equips de neteja amb aigua en equips d’escombrada de fulles i s’han agrupat els equips d’escombrada manual en brigades de més rendiment.

Altres mesures del ‘Cuidem Barcelona’ són millorar els canals de comunicació amb la ciutadania. Ara, els veïns i veïnes podran notificar les incidències de manera àgil a través del web habilitat, l’aplicació ‘Barcelona a la butxaca’ i el telèfon gratuït 900 226 226. O, també, la millora de l’estat de l’espai públic millorant el reg i reforçant la plantació d’arbres, incorporar jardiners, el manteniment d’infraestructures urbanes com les àrees de gossos o els jardins verticals, o el manteniment i millora del clavegueram, al Poblenou i la Barceloneta, entre d’altres. Aquestes darreres actuacions s’iniciaran a la primavera del 2022. 

Finalment, l’actuació de més rellevància és el nou contracte de neteja i recollida de residus que començarà al mes de març, i es desplegarà al principi als cinc districtes principals, entre ells el de Sant Martí. Comptarà amb 300 milions d’euros anuals, amb els quals crearà fins a 400 llocs nous de feina i incorporarà nova maquinària.

Escombrada de fulles. Font: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies