Sant Jordi 2022 a Poblenou. Foto: Pexels / Dario Fernandez Ruz

Dia de Sant Jordi 2022 al Poblenou amb normalitat prepadèmica

La diada de Sant Jordi 2022 al Poblenou es preveu que es pugui desenvolupar amb normalitat prepandèmica

Redacció

La celebració de Sant Jordi 2022 estrenarà noves iniciatives municipals com un espai exclusiu per a llibreters i floristes professionals al barri del Poblenou. La superilla literària de l’Eixample, la gran aposta del consistori, obrirà un gran espai lliure de vehicles, perquè la ciutadania pugui viure la diada al passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya.

La iniciativa s’ha acordat amb la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes, i comprendrà tot l’espai del perímetre que formen la Gran Via i l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Dins d’aquesta zona el trànsit rodat només podrà circular pels carrers d’Aragó i de València, a fi de garantir la mobilitat transversal. La resta de l’espai serà exclusivament per als vianants.

El perímetre tindrà dos eixos destacats, formats pel passeig de Gràcia, reservat per als professionals del llibre i la flor, i l’eix de la rambla de Catalunya, en què s’instal·laran les parades d’associacions i entitats.

Més enllà de la nova superilla literària, llibreters, llibreteres i floristes disposaran d’altres espais exclusius repartits per diferents punts de la ciutat, com la plaça de Valdivia, el passeig de Lluís Companys, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça d’Orfila, la plaça de Sarrià, l’espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, la plaça Reial, la plaça de la Universitat, el passeig de Sant Joan i l’Arc de Triomf. Durant la diada, hi ha moltes més activitats planejades al Poblenou.

La vigília de Sant Jordi, a més, els establiments de venda de flors i llibres i les fleques podran muntar parades al carrer, davant de les botigues.

Aquest any, les entitats, associacions, altres col·lectius i particulars que vulguin tenir parada durant la diada ho podran sol·licitar a través del programa DRAC de tramitació en línia dels permisos i llicències municipals preceptius.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies