Obertura Discoteca Merlín

L’oci nocturn reobre amb “bones sensacions” i una clientela eufòrica

Pedro Estebánez, de la Discoteca Merlín, valora positivament les primeres nits d’obertura després d’any i mig tancats: “Han estat mesos molt durs”

Mercè Terès Magrí

Dinou mesos després de la declaració de l’estat d’alarma, els locals d’oci nocturn del barri han pogut obrir les portes fins altes hores de la matinada. Dur la mascareta per força dins el local, haver de tenir el Certificat COVID de vacunació i no superar un aforament al 70 % són les mesures més importants que les discoteques han de complir. 

Pedro Estébanez, soci de la Discoteca Merlín, fa una valoració molt positiva del primer cap de setmana: “L’obertura ens ha deixat molt bones sensacions i esperem seguir així”. Pocs minuts després d’obrir, ja s’havia format cua per entrar a la popular discoteca, amb tots els assistents preparats per ensenyar el codi QR del Certificat. Estébanez afirma que van rebre amb moltes ganes la notícia de l’obertura, després d’haver passat mesos molt durs, com va explicar en una entrevista per La Rambla. El secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, Joaquim Boadas, denuncia que “prop d’un 60 % de les empreses d’oci nocturn es troben en situació d’insolvència legal”, i que les ajudes i subvencions “només han arribat a cobrir el 0,7 % de les pèrdues”.

Per complir amb l’aforament del 70 %, Pedro Estébanez explica que cada vegada que una persona surt del local ha de tornar a fer la cua de nou. La mesura més complicada de fer complir, sense dubte, és la mascareta a l’interior. Un cop els clients han agafat les begudes, molts es relaxen i no compleixen amb l’obligació de mantenir-la posada.

Carla Rei, treballadora de la Discoteca Merlín, explica que va rebre la notícia de manera “molt sobtada” però amb “molta alegria”. Rei afirma que el tancament ha suposat un “cop molt fort” per molts treballadors i empresaris del sector, que “necessitaven que arribés ja aquest moment i poder obrir”. Una visió que comparteix la seva companya Soneira: “Teníem moltes ganes de tornar a veure la gent, de transmetre bon rollo i de tornar a treballar”. 

Clientes com la Laia i la Marta, de les primeres en entrar, coincideixen que estan molt “contentes i emocionades de poder tornar”. “Teníem moltes ganes de poder tornar a ballar i d’estar amb els amics en ambients com aquest”, conclou la Marta.

Imatge de dins de la Discoteca Merlín la matinada del dia 9 d’octubre. Font: Mercè Terès

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies