Produccions La Llacuna està d’aniversari

L’organització d’audiovisuals organitza un acte al MUHBA Oliva Artés amb motiu dels seus 15 anys

Marina Ballester

Produccions La Llacuna celebra els seus 15 anys i ho fa aquest diumenge en el marc del Festival Rellisquin, que se celebrarà de l’1 al 3 d’octubre. L’acte comença a les sis i mitja de la tarda a l’espai MUHBA Oliva Artés, un antic taller que acull el Museu d’Història de Barcelona. Allà s’hi projectarà una continuació del primer documental que va realitzar la productora, ‘Poblenou, de la fàbrica al gratacel’, i, posteriorment, s’entaularà una xerrada en la que podran participar les persones assistents.

L’any 2006, Roger Granel va gravar aquest visionat que explicava la situació que vivia el barri aquells anys a través de tres generacions d’una família poblenovina. El film volia visibilitzar com Poblenou ha sigut la zona de Barcelona que més canvis ha patit en els últims 50 anys a través d’esdeveniments urbanístics com els Jocs Olímpics i el Fòrum de les Cultures. I ho feia tot creant un viatge en primera persona amb la història d’una família que mostrava com aquestes transformacions urbanes també estaven provocant canvis socials. Ara, 15 anys després, els protagonistes s’han retrobat amb Produccions i expliquen com ha evolucionat la seva vida i com ha canviat el barri tenint en compte totes les seves problemàtiques durant aquest temps.

L’acte ha sigut acollit pel Festival Rellesquín, un projecte organitzat per quatre entitats del Poblenou dedicades al cinema i que formen part de la plataforma Taula Eix Pere IV. El seu objectiu gira al voltant de la recuperació del teixit veïnal i el seu esperit cinèfil a través del món audiovisual. També busca recuperar la memòria històrica del barri per construir, així, un espai de crítica i de reflexió. Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc dels dies 1 al 3 d’octubre. Fins al 4 de juliol, busca projectes que parlin de la vida a les ciutats com dels seus moviments reivindicatius, les seves lluites, la seva memòria històrica, les transformacions i canvis urbans o les experiències dels seus veïns. Uns projectes que siguin una eina de lluita, de denúncia i de testimoni de les realitats de la ciutat.

Des de ‘Poblenou, de la fàbrica al gratacel’, Produccions La Llacuna, com a organització independent i sense ànim de lucre, s’ha dedicat a la creació de continguts audiovisuals, documentals, videoclips i fotografies sobretot. La majoria dels seus treballs realitzats són sobre Poblenou per la seva vinculació amb ell. Alguns d’ells han estat ‘Poble Olímpic’, un documental sobre la creació de la Vila Olímpica del 2007; ‘Mutacions al Poblenou’, un vídeo sobre la història del barri del 2012; o ‘Blanc i negre’, un dels darrers de la productora que parla sobre les desigualtats socials al Poblenou. Tots mostren l’entorn del barri, alhora que el seu teixit social.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies