Opinió del Poblenou Urban District del número 2 de La Rambla, març de 2022. Foto: Twitter @PoblenouUD.

La cultura i la creativitat, un referent al Poblenou

Poblenou Urban District ens deixa en el número 2 de La Rambla aquesta reflexió sobre la cultura i el barri del Poblenou

Poblenou Urban District

Al barri del Poblenou la cultura i la creativitat juguen un paper fonamental. Per això ha esdevingut el districte creatiu per excel·lència de Barcelona, amb un gran ventall de possibilitats a l’hora de consumir cultura i creativitat. Un paisatge atapeït d’espais creatius, galeries d’arts, centres de formació, espais gastronòmics, museus, sales de concerts, teatres… 

Les mateixes característiques del barri, com l’herència industrial o els moviments socials, determinen el comportament del veïnat i de les empreses que el conformen. També realcen l’activitat econòmica i cultural del barri repercutint així, amb l’organització d’un gran nombre d’activitats i projectes, com moviments associatius. Una d’elles és el Poblenou Urban District, una entitat privada de caràcter associatiu que està formada per professionals, empreses i organitzacions del sector creatiu i cultural del Poblenou. Fundada el 2012, té l’objectiu principal d’impulsar i promocionar la comunitat creativa i cultural del districte i posicionar el Poblenou en el mapa de la ciutat com a districte creatiu i cultural. Amb aquesta premissa, Poblenou Urban District programa anualment diferents esdeveniments i programes culturals vinculats amb l’art i la creativitat, i ha aconseguit generar un referent a Barcelona.

El barri del Poblenou juga un paper rellevant en el conjunt de la ciutat, és un motor de creació, d’ocupació i de dinamització econòmica, on la creativitat i la cultura actuen com a eina de canvi i millora constant, no només pel barri, sinó també pel conjunt de la ciutat. Espais i circuits que fomenten la interacció entre el veïnat i altres actors, ofereixen l’oportunitat de participar en esdeveniments únics que donen visibilitat al barri i el col·loquen en el mapa.

Per això, des de Poblenou Urban District es treballa amb convicció i motivació per tal de consolidar el districte creatiu i cultural de la ciutat. Al llarg de l’any, l’associació promou aliances i col·laboracions amb altres actors i entitats del districte, de la ciutat i a escala internacional, amb l’objectiu de produir esdeveniments emblemàtics, i fomentar l’intercanvi, la cooperació, la internacionalització i la innovació creativa i cultural.

Esdeveniments com el Poblenou Open Night, el Music Urban Circuit (MUC), AR-DEL’Off Llum Bcn; el Poblenou Open day, Windows Art Circuit i l’Urban Creative District són una oportunitat única per apropar-se al Poblenou, conèixer la seva nova realitat com a motor creatiu de la ciutat i contribuir en la reactivació de l’activitat econòmica al barri. 

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies