Poblenou es prepara pel Dia Internacional de la Dona

El Grup de Treball del 8M ha organitzat una sèrie d’activitats prèvies i pel dia de la jornada

Marina Ballester

S’apropa el dia 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, i enguany el Grup de Treball està escalfant motors al Poblenou. A través de diverses activitats que emmarcaran no només el mateix dia 8 sinó també els dies previs, el Grup de Treball s’ha marcat com a objectiu visibilitzar aquest dia de la dona amb diverses accions els dies anteriors.

Dissabte 5 de març a les 11:00 a la Flor de Maig s’ha organitzat un matí de preparació pel 8M. Hi ha preparats diferents tallers, i es convida a tothom qui vulgui participar de la jornada a dibuixar les seves pancartes, banderoles i a decorar passamuntanyes. A les 12:00 es farà una xerrada i un parlament sobre com s’enfocarà enguany el 8M al barri. Finalment, a les 13:30 hi haurà la cloenda de l’acte amb un concert i un vermut.

La Filadora durant l'acte del 25N del 2021.
Cartell de l’esdeveniment.

Pel que fa al mateix dia 8M, que enguany cau en dimarts, a les 17:00 es farà una concentració davant del mural de la Filadora, al carrer Joncar amb Rambla. Allà, es durà a terme una acció reivindicativa i es llegirà un manifest. Aquest any, el lema que recull el grup de Feministes Anticapitalistes dels Països Catalans és el següent: “Molt per defensar, molt per avançar! Feminisme avui i sempre“. I precisament, aquesta és la perspectiva que el Grup de Treball afirma que vol treballar en aquesta diada.

Aquesta commemoració té l’origen l’any 1911 a la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, on es va dictaminar de celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els primers països a instaurar aquesta commemoració van ser Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, posteriorment va anar estenent-se.  Tot i això, no va ser fins a l’any 1972 que l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 1975 l’Any Internacional de la Dona. No va ser fins aleshores que es va decretar tenir un dia concret per commemorar el Dia Internacional pels drets de la Dona.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies