Poblenou aposta per unes festes majors lliures de violència masclista

Hi haurà diferents punts lila situats a la Rambla durant els dos caps de setmana

Blanca Orell Daniel

La Coordinadora d’Entitats de Poblenou vol unes festes majors lliures de violència masclista i, per això, els dies 1 i 2 de setembre varen oferir una formació a totes les entitats organitzadores per tal que estiguin preparades per vetllar per a la seguretat de totes. Durant els dos caps de setmanes que englobaran les festes, les veïnes podran trobar, situats a la Rambla, diferents punts lila on acudir per demanar informació o en cas d’emergència.

Però aquesta no serà la primera acció presa aquest estiu. L’Ajuntament de Barcelona ja havia posat, entre el 30 de juliol i el 28 d’agost, un punt d’informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques al Front Marítim; durant aquest temps, va arribar a registrar més de 1.500 actuacions d’informació i sensibilització.

Per altra banda, a les festes majors tan de Gràcia com de Sants s’hi han pogut trobar punts on acudir, també. Primer, a Gràcia, durant les nits del 15 al 21 d’agost, es varen registrar fins a 1.670 actuacions d’informació i sensibilització, es va assessorar a 12 persones i es va intervenir fins a 14 vegades en l’espai d’oci. A Sants, posteriorment, les nits del 24 d’agost fins al 28, també hi va haver un punt d’informació al carrer Viriat.

Imatge de la campanya Al Poblenou no és no

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies