Imatge del túnel de Glòries en sentit Llobregat. Foto: Servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona

Obre el túnel de Glòries en sentit Llobregat

El túnel de la Plaça de les Glòries ja està operatiu en les dues direccions

Redacció

El túnel de les Glòries en sentit Llobregat ja està operatiu. D’aquesta manera ja es pot circular en ambdues direccions pel túnel subterrani de les Glòries. L’entrada en funcionament ha sigut aquesta nit i s’ha produït amb total normalitat. Aquest tram va des de la rambla del Poblenou fins al carrer Padilla.

La transformació de la plaça de les Glòries és una de les obres més importants de la ciutat de Barcelona. David Escudé (PSC), regidor de Sant Martí, va explicar en una entrevista a La Rambla diari que es tracta d’una de les accions polítiques més rellevants del districte. L’obertura del túnel en sentit Besòs va ser el passat mes de novembre.

Vista aèria actual (Març de 2022) de la Plaça de les Glòries. Foto: Servei de Premsa de l'Ajuntament de Barcelona.
Vista aèria actual (Març de 2022) de la Plaça de les Glòries. Foto: Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona.

Les novetats en el trànsit de la zona

La principal novetat en la mobilitat d’aquest àmbit és que a la Gran Via, entre el carrer Bilbao i el carrer Padilla, no hi haurà trànsit de pas i només podran desplaçar-se pels laterals els vehicles de veïns, serveis, transport públic o d’emergència (tram Bilbao-Independència i tram Castillejos-Padilla). La superfície de la plaça de les Glòries quedarà completament lliure del trànsit privat permetent el pas a vianants, bicicletes, autobusos i taxis.

Amb la nova configuració viària els vehicles que circulin pel túnel tindran, en sortir, l’opció de pujar pel carrer Padilla o bé pel carrer Marina. En línia recta per la Gran Via només hi podran circular els autobusos. Abans d’entrar al túnel, a l’alçada de la rambla de Poblenou, hi haurà una sortida cap al lateral de la Gran Via exclusiva per als autobusos i els taxis. La resta de vehicles que circulin per la C-31 i vulguin accedir al lateral de la Gran Via hauran d’utilitzar la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou.

Les modificacions provocaran l’eliminació de l’actual gir des de l’àmbit central de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència. Els vehicles que usaven aquest itinerari per connectar amb el carrer Aragó tindran dues opcions: sortir per la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou, continuar per Bac de Roda i després girar cap a Aragó o Mallorca; o bé seguir a la C-31 cap a l’interior del túnel i arribar a Aragó a través de Padilla o Marina.

El carrer de la Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via en sentit Barcelona, i únicament podran accedir al lateral de la Gran Via, banda marítima, els vehicles de serveis i els que vagin als aparcaments. Per anar en sentit Llobregat, caldrà fer-ho per l’avinguda Diagonal. A més, en el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà.

La nova plaça de les Glòries

La transformació de les glòries està sent un eix molt protagonista a escala de barri, districte i ciutat a causa del nou passeig de la Gran Via o novetats en el transport públic com la línia X1.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies