La nova línia de bus X1 ha transportat més de 130.000 viatgers durant els seus dos primers mesos.

Amb només 4 parades, el recorregut d’aquest nou autobús creua gran part de Barcelona en només 20 minuts.

Marina Ballester

La recent línia de bus X1, que va posar en marxa el nou servei semidirecte de TMB XPRESBUS el passat 20 de setembre per connectar la plaça de les Glòries i la plaça Francesc Macià passant pel centre de Barcelona, ja acumula un total de 130.486 viatgers. L’autobús té un total de 8 parades, 4 en cada sentit, i una freqüència de pas de 8 minuts.

La nova línia, que es pot agafar des de les 7 h fins a les 22 h, està orientada a la captació de noves persones usuàries del transport públic que, sobretot, provenen de municipis metropolitans, però que passen moltes hores a la ciutat. En aquest sentit, el transport s’ha ideat per tal que pugui assolir velocitats comercials de 17 km/h o superiors (això és un 40% més ràpid que la mitja de les línies d’autobús de TMB). El trajecte entre els extrems i el centre de la ciutat triga uns 12 minuts, amb un estalvi respecte de les alternatives d’autobús, com ara les línies 6 i 7.

Aquest nou bus és el primer que ha utilitzat el carril bus del carrer Aragó, i opera amb la marca XPRESBUS, que es distingeix pel color negre i la lletra X anteposada al número de línia. Un servei de TMB que té per objectiu retallar el temps del viatge a través d’un recorregut de poques parades i circulant pels carrils reservats.

Després d’observar l’èxit de la línia, TMB ha introduït recentment una nova parada per cada sentit del recorregut de l’X1, una a la Gran Via, entre els carrers Lepant i Padilla; i l’altra al carrer Aragó, entre Marina i Lepant. A través d’elles, l’X1 ha passat a tenir un intercanvi amb la línia 2 del metro i una major cobertura territorial en el sector del Fort Pienc i la Sagrada Família.

El nou autobús al barri, Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies