La caiguda, d'Albert Camus, la recomanació de la Nollegiu pel número 2 de La Rambla diari (març 2022). Font: Raig Verd.

La caiguda, d’Albert Camus

La Nollegiu ens recomana ‘La Caiguda’, obra de l’algerià Alber Camus recentment traduïda al català

Recomanació de la Nollegiu

Albert Camus i la llengua catalana estan de celebració: en pocs mesos s’han publicat reedicions i noves traduccions al català d’obres de l’escriptor francès d’origen algerià, com ‘La caiguda‘. Comença aquesta sèrie L’home revoltat, publicat el setembre passat per l’editorial Raig verd; la continua la primera traducció al català de L’anvers i el revers, l’obra que enceta la trajectòria literària de Camus, publicat el desembre per Lleonard Muntaner, i, finalment, l’obra que volem recomanar, publicada l’última setmana de gener, també per Raig verd: La caiguda.

La nouvelle és un diàleg d’una sola veu: sentim només la llarga confessió de Jean-Baptise Clamence davant un personatge que no identifiquem. I de fet, no és necessari identificar-lo, és un individu que li fa de mirall i és alhora la representació de la mateixa societat moderna. Clamence exerceix a partir del seu interlocutor i dels lectors de jutge-penitent.

«Què és un jutge-penitent? Ah, el vaig intrigar amb això! No ho vaig fer amb malícia, en pot estar segur, i em puc explicar més clarament. En un cert sentit, es pot dir que fins i tot forma part de les meves funcions».

Nosaltres no serem tan benvolents i, per saber-ho, haureu d’endinsar-vos (enfonsar-vos) a La caiguda. Això sí, us volem bé i per això no se’ns acudeix res millor que una bona lectura com la que ens ofereix Albert Camus.

Fitxa tècnica:

Camus, Albert (2022). La caiguda. Raig verd. Traducció: Anna Casassas. ISBN: 9788417925802 
La caiguda, d'Albert Camus, la recomanació de la Nollegiu pel número 2 de La Rambla diari (març 2022)
La caiguda, d’Albert Camus, la recomanació de la Nollegiu pel número 2 de La Rambla diari (març 2022).Font: Raig Verd.
LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies