Més de 400 habitatges públics nous als barris del Poblenou

Es preveu que tots estiguin acabats al 2024

Marina Ballester Sánchez

Fita històrica en el creixement del parc públic d’habitatge de Barcelona a través de 34 promocions i 2.329 pisos que ja estan en marxa o ho estaran en els pròxims mesos, els barris de Poblenou en gaudiran de més de 400, ara bé, caldrà esperar fins al 2024 per veure’ls finalitzats.

A la zona del centre del Poblenou s’inauguren 10 promocions per habitatge que han quedat repartides de la següent manera: al Poblenou centre s’hi faran 20 habitatges, a Provençals, 155, igual que al Besòs i el Maresme i, finalment, al Parc i la Llacuna, 60. Això fa un total de 443 habitatges públics que se sumaran als 70 més que es construiran en altres punts del Districte de Sant Martí, convertint-se així, en el segon punt de Barcelona, després de Sant Andreu, en tenir construïts més edificis d’aquest caire.

Les 34 promocions d’habitatges arreu de la ciutat suposen un màxim històric. Mai abans s’havia posat en marxa tanta obra nova amb aquest objectiu. Dels 2.329 pisos, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) destinarà fins al 80% a lloguer social i assequible, és a dir, 1782 habitatges. Dels restants, 154 pisos seran per persones afectades per processos urbanístics, 89 per cohabitatge i, finalment, 304 habitatges seran per dret de superfície durant 75 anys. Tot i això, a més dels habitatges de nova construcció, el parc públic d’habitatge també s’ampliarà amb la compra de pisos del mercat privat que, avui dia, arriba a 900 habitatges.

La iniciativa no només permetrà fer créixer el parc públic d’habitatge, que és fonamental per combatre la gentrificació i l’especulació immobiliària i garantir, així, l’accés a una llar a les persones més vulnerables. També generarà més de 3.350 llocs de feina en un context postcovid. Durant els pròxims mesos, l’esforç de lMHAB i l’Ajuntament de Barcelona serà imprescindible per assolir dits objectius i per doblar el parc públic d’habitatge assolint la xifra de 12.000 pisos públics a la ciutat. 

Plànol. Font: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies