L’institut Quatre Cantons pel clima

Només 10 empreses són les responsables de més la meitat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle

“No et tapis els ulls, surt i fes canvis. La Terra està sent destruïda” diu el cartell que, el passat divendres, una vintena d’estudiants de l’Institut Quatre Cantons van plantar al carrer per denunciar la situació actual en la qual es troba el planeta. L’alumnat va realitzar una acció performativa a la rambla del Poblenou, on van mostrar diversos lemes i parlaments interpel·lant a l’acció ciutadana. Reclamen un canvi de model per fer front a la crisi climàtica i assenyalen diverses empreses com les principals responsables de les emissions de gasos contaminants. L’acció és la materialització final d’un projecte escolar sobre el canvi climàtic que compta amb un web propi. Malgrat haver acabat el treball, esperen poder allargar la mobilització durant tot l’any. Per això, compten amb el suport de l’institut i l’Assemblea de Joves de Quatre Cantons que inclou una comissió ecologista.

Segons l’últim informe sobre la descarbonització de l’Observatorio de la Sostenibilidad, Repsol, Naturgy i Endesa són les principals emissores de gasos d’efecte hivernacle. Des de fa uns anys, però, s’ha registrat una disminució de les emissions, especialment, durant el 2020 a causa de l’aturada econòmica provocada per la pandèmia.

Els experts marquen el 2030 com a punt de no retorn per evitar l’escalfament del planeta a 2ºC. El canvi climàtic tindrà una afectació intergeneracional, però els joves del Quatre Cantons perceben certa despreocupació per part de la població adulta. Esperen, amb accions com aquesta, poder despertar consciències i fer saber al veïnat que revertir aquesta situació és una tasca comuna.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies