L’Handbol Poblenou forma el seu primer equip femení d’aleví

La formació del col·lectiu esportiu ha permès jugar per primer cop a la història el primer partit d’handbol femení al barri

Jaume Martín Raya

Una mala setmana meteorològica feia témer el pitjor. Dos dies abans gairebé sense veure el sol i tot el dia anterior amb pluja. La categoria aleví es juga en pista descoberta, per la nostra cita en concret al pati de l’escola Arenal del Llevant, i és totalment incompatible amb la pluja. Per sort, el cel va prendre consciència de la importància de l’esdeveniment i es va llevar ben polit el dissabte 17 d’abril de 2021: era el primer partit de la història d’un equip femení de l’Handbol Poblenou, cita que quedarà com a important efemèride en els annals dels bianconeros.

L’aura de l’esdeveniment deixava en segon pla detalls com el marcador del partit “el més important era poder jugar. Amb una temporada tan difícil com aquesta el grup ha demostrat ser molt treballador i mantenir una assistència de fins a 10 jugadores a cada entrenament té molt mèrit. És un premi important poder jugar”, diu el seu entrenador Pol Divarnauskas.

Les jugadores ho tenen molt clar: “Jugar aquest partit ha sigut molt divertit, ens ha agradat molt! Encara que hàgim perdut ens ho hem passat molt bé, ha estat genial!”. Sorprèn la capacitat del grup d’encarar l’esport de manera sana i lúdica, però deixar veure una guspira d’exigència competitiva, el mateix Divarnauskas es sorprèn de com han competit per guanyar fins al final. El mateix entrenador reconeix que guanyar i sumar punts no està entre els seus objectius, però si es pot fer sense entelar els objectius principals que son progressar en el dia a dia i que les jugadores gaudeixin de l’handbol, benvingut sigui: “Jugar sense entrenar ha sigut dur per elles. En els esports d’equip jugar contra altres equips és important perquè es veu la millora i sorgeixen situacions noves que cal solucionar o seran pròxims objectius a treballar durant la setmana”.

Les jugadores tenien opinions diverses abans de començar el partit, des de “pensava que guanyaríem” a “no creia que guanyéssim perquè és el nostre primer partit”, però a l’acabar el matx totes coincideixen amb com ha havia estat de divertit.

Èric Bosser, coordinador de l’Handbol Poblenou, treu pit orgullós del seu primer equip femení: “Fa un temps que fem campanya d’handbol femení i la bona feina ha fet que es materialitzi potser en l’any més difícil. Hem passat de tenir 2-3 jugadores durant bastants anys integrades en equips mixtes a aquest any poder tenir un equip de 12 jugadores entrenant i jugant juntes i unes altres 3 integrades en altres equips”. El boca-orella ha resultat clau, tal com corrobora una de les jugadores “havia provat altres esports com el bàsquet, però no m’acabaven d’agradar. Vaig provar l’handbol perquè venia la meva amiga i em va agradar més, aquest és ja el meu segon any”.

L’handbol sempre ha tingut el hàndicap de no vendre el producte a l’alçada de la seva diversió, ja que elles mateixes afirmen “m’agraden molt els esports amb pilota, i l’handbol és el que més!”. Però si el hàndicap de l’esport és el màrqueting, el punt fort està en la pràctica “quasi no coneixia l’esport, com jugaven les meves amigues del col·le vaig dir “doncs perquè no m’apunto jo que no faig cap esport al col·le?” i… és que m’encanta! És divertidíssim, és superguay!”. L’última declaració d’una de les jugadores ho resumeix a la perfecció: “és molt dinàmic i aquí hi tinc moltes amigues”.

L’equip aleví femení de l’Handbol Poblenou. Font: Jaume Martín Raya

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies