Arriba la setmana de Sant Jordi 2022 als barris del Poblenou

Les activitats de Sant Jordi 2022 al Poblenou

La festivitat torna a celebrar-se amb certa normalitat prepandèmica

Marina Ballester Sánchez

Arriba la setmana de Sant Jordi 2022 als barris del Poblenou i, enguany, la diada es torna a celebrar en mig d’una pandèmia que per sort sembla que té els dies comptats. Com cada any, a la Rambla del Poblenou, entre els carrers Llacuna, de Pallars i de Pujades, hi haurà un espai reservat als professionals dels llibres i les flors, i diverses entitats i associacions que podran mostrar els seus productes. Unes parades que ja estaran als carrers des de dijous 21 d’abril. Tot i això, als diferents barris s’hi ha preparat més d’una quarantena d’activitats que aniran més enllà de la venda. La majoria d’elles estaran relacionades amb la temàtica de la llegenda de Sant Jordi  i la literatura.

Dijous 21 d’abril

Intercanvi de llibres per Sant Jordi al Casal de Barri La Llacuna. De 16:30 h a 19:30 h s’organitza aquesta proposta per fer una diada més sostenible.

Al Centre Cívic del Besòs i el Maresme tindrà lloc de 18 h a 19:30 h. la presentació del llibre ‘La Colla del Besòs’, un escrit que comparteix records de les professores que van ser docents entre els anys 1967 i 1971 a l’Institut Maragall i a l’Escola de Formació Professional Joan Maragall. El llibre és el recull gràfic de l’exposició d’aquest projecte i es pot visitar fins al 30 d’abril al mateix espai.

Diàlegs de Sant Jordi és una altra de les propostes prèvies a la diada. A través d’aquesta iniciativa, Biblioteques de Barcelona ha ofert un espai de trobada per a autors i lectors durant tres dies consecutius, del 19 al 21 d’abril. Un dels espais on ha tingut lloc l’activitat és l’Auditori del Disseny Hub Barcelona on s’ha posat damunt la taula temes com la llengua, la música de l’antiga Grècia o l’exili polític d’autors. Avui és el darrer dia del certamen i hi participa Orhan Pamuz, Santiago Auserón, Pedro Olalla, Jo Nesbo i Núria Benedicho.

Divendres 22 d’abril

La Llibreria Etcètera realitzarà una signatura de llibres des de les 18 h fins a les 20 h amb els autors Jordi Borràs, Manel Alías, Roc Olivé, Òscar Dalmau, Vicent Partal i Albert Plans.

La Flor de Maig farà el lliurament de premis del concurs literari Jocs Florals Populars. Al mateix ateneu, a les 20 h, es farà l’entrega dels guardons.

Dissabte 23 d’abril

A més del gran punt de venda a la de roses i llibres a la Rambla del Poblenou, a Can Saladrigas o al carrer Esponceda 131, també hi haurà tallers infantils de manualitats i literatura.

Al Museu Can Framis, a les 11:30 h, es realitzarà una activitat infantil on es mostraran quadres relacionats amb llibres. La iniciativa tindrà un cost de 8€ i cal fer una reserva prèvia a través de la fundació.

A la Flor de Maig, a les 12 h, la Filadora del Poblenou, l’assemblea feminista del barri, organitza un col·loqui gratuït en relació amb la diada per parlar sobre la deconstrucció de l’amor romàntic i altres tipus de relacions.

Al Casino de l’Aliança del Poblenou, a les 20 h, hi haurà un concert dedicat a la música i la cançó catalana amb obres d’Amadeu Vives, Eduard Toldrà, Enric Morera i Mompou dirigides pel tenor i director Albert Deprius. L’entrada tindrà un cost d’entre 15 i 20 €, i cal reservar l’entrada a través del web o la taquilla del teatre.

Finalment, després de Sant Jordi, la diada continuarà amb la III Fira Medieval de Sant Jordi organitzada a la Rambla Guipúscoa, entre els carrers Fluvià i Selva de Mar, el 29, 30 i 1 de maig, de 10 a 22 h. Hi haurà música itinerant, espectacles de dansa, una taverna medieval, tallers i espectacles infantils, artesania, atraccions ecològiques i, fins i tot, una escola de cavallers.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies