La Filadora assenyala l’oci nocturn i l’habitatge de luxe durant l’acte amb motiu del 25N

L’assemblea feminista del Poblenou va organitzar una marxa des de la parada de metro fins a Joncar per “assenyalar les violències que les dones pateixen al barri”

Mercè Terès

Un centenar de persones van participar ahir de l’acte organitzat per La Filadora del Poblenou, l’assemblea feminista del barri, amb motiu del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. L’acte, convocat a les 18.30 h davant la parada de metro de Poblenou, va començar amb una marxa de torxes fins al carrer Joncar i va tancar amb una actuació de la coral de dones de l’Ateneu de La Flor de Maig

El recorregut de la marxa de torxes va tenir dues parades. En la primera, a l’encreuament del carrer de Marià Aguiló amb el carrer de Pujades, l’organització va “reivindicar un oci nocturn segur”. “El barri del Poblenou és un dels punts de la ciutat on es concentren més locals d’oci nocturn. Estem fartes de veure com aquests espais ens cosifiquen i ens utilitzen com a reclam”, explica una portaveu de la Filadora. 

En la segona parada, davant d’un nou bloc de pisos al carrer Llull, l’assemblea feminista va denunciar “el model d’habitatge que s’està imposant al Poblenou”. “Aquest tipus d’habitatge, de luxe i no accessible per la gran majoria, provoca una expulsió constant i persistent de les veïnes”, afirmen. El col·lectiu va recordar els desnonaments d’en Mohamed, que va ser ingressat després d’un intent de suïcidi, i la Teresa, una dona de 66 anys que vivia a la Rambla des del 1979. L’acte va concloure amb una actuació de la coral de dones de La Flor de Maig, on es va cantar “El Llop Ferotge”, una cançó que va escriure i publicar el col·lectiu feminista el 25 de novembre de l’any passat.

La jornada organitzada per La Filadora va concloure amb una actuació conjunta amb la coral de l’Ateneu Popular de La Flor de Maig. Font: Mercè Terès.

Segons dades de Feminicidi.cat, s’han registrat 15 feminicidis a Catalunya durant aquest any, entre els quals hi ha un menor. 

Un nou “canal de suport autogestionat” a Telegram

Durant l’acte, l’entitat va anunciar la inauguració d’un canal de telegram. “Aquest canal té l’objectiu de ser un espai de contacte autogestionat on puguis avisar si et trobes en una situació de perill o necessites trucar per telèfon perquè et facin companyia”, explica una portaveu. 

El 33% de les víctimes registrades a Catalunya de 2010 a 2020 eren d’origen estranger, segons dades de Feminicidi.cat. Font: La Filadora

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies