L’Assemblea de l’Institut 4 Cantons omple el barri amb el hashtag #PoblenouLGBT+

L’objectiu és visibilitzar i enfortir el col·lectiu al barri davant les agressions i discriminacions constants

Blanca Orell Daniel

Avui, 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, i l’Assemblea d’estudiants de l’Institut 4 Cantons fa setmanes que empapera el barri amb diferents cartells acompanyats del hashtag #PoblenouLGBT+. L’objectiu és “visibilitzar que al Poblenou, el col·lectiu està als carrers i enfortir a aquelles persones que pateixen agressions o no surten de l’armari per problemàtiques familiars, socials…”, explica un dels membres de l’assemblea.

Constantment succeeixen agressions o discriminacions públiques en contra del col·lectiu i, des de l’Assemblea, han cregut pertinent portar a terme aquesta campanya “de conscienciació i sensibilització” al barri per acompanyar a les víctimes i també per demostrar que és un tema important per tractar al  Poblenou. Per això, conviden a altres organitzacions i particulars a què si finalment tiren endavant accions “amb la finalitat de segar arran o no perdre el fil sobre la lluita LGBTI al barri, facin seu el hashtag #PoblenouLGBT+”, han afegit des de l’Assemblea.

A Barcelona, l’Ajuntament també ha organitzat com a acte central un concert en col·laboració amb el Pride BCN. L’esdeveniment, que té un aforament màxim de 3.000 persones, és gratuït i començarà a les 19:00 hores a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Hi actuaran Rigoberta Bandini, Hidrogenesse, Ricky Merino, Camela i Joan Colomo. A més a més, es farà la lectura d’un manifest i també hi participarà Barcelona Rainbow Singers i Barcelona Gay Men’s Chorus. Per tal de garantir les mesures higièniques i de seguretat, s’ha convocat als assistents a entrar una hora abans al recinte.

El dia de l’Orgull, també s’allargarà durant aquestes setmanes. Set institucions culturals, que formen part del Grup de Treball de Museus Públics, ofereixen una programació especial d’activitats per celebrar i reivindicar l’alliberació LGTBI amb exposicions temporals, visites comentades, itineraris i xerrades. L’objectiu d’aquest projecte, Museus LGTBI, és reivindicar realitats poc representades o desconegudes als relats museogràfics i ha comptat amb el suport del Centre LGTBI  de Barcelona, un equipament públic de la ciutat que ofereix un ampli servei d’informació, orientació i atenció directa. 

El 28 de juny de 1977 prop de 4.000 persones van marxar per La Rambla de Barcelona amb pancartes i proclames per defensar la llibertat sexual i de gènere. Va ser la primera manifestació LGTBI que s’organitzava no només a la ciutat, sinó a tot l’Estat. Una data que quedaria guardada en la memòria de la història del moviment LGTBI per sempre i des d’aleshores, Barcelona s’ha convertit en un referent de la lluita. Aquest any se celebra la 44a edició.

Disseny d’un dels cartells. Font: Assemblea de Joves de l’Institut Quatre Cantons

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies