L’antic cinema Pere IV es converteix en un punt de serveis i equipaments per al Besòs-Maresme

L’edifici serà seu d’una biblioteca, instal·lacions del CAP Besòs i un auditori

Marina Ballester Sánchez

La iniciativa Pla de Barris farà de l’antic cinema Pere IV un espai amb doble funció. D’una banda, servirà per fer-hi gestions municipals i, a la vegada, es destinarà a activitats cíviques i culturals. Situat al carrer d’Alfons el Magnànim des del 1964, l’edifici presenta des de fa anys greus problemes constructius i estructurals, és per això que el veïnat fa temps que reclama que s’actuï abans que s’acabi perdent del tot.

El nou equipament tindrà 3.500 metres quadrats on hi haurà la nova biblioteca Ramon d’Alòs-Moner, que ara per ara es troba al Centre Cívic del Besòs; un CAP i un auditori. L’objectiu, cobrir les necessitats municipals i les reivindicacions veïnals alhora que es dinamitza l’entorn. La inauguració d’aquest espai permetrà reordenar i alliberar altres equipaments de la zona. A més, la nova seu municipal del Besòs i el Maresme tindrà 100 llocs de treball públics, amb una activitat diària que anirà de 150 a 200 serveis d’atenció a la ciutadania sobre diverses temàtiques. Es preveu que el setembre de 2024 la construcció estigui acabada. Aquest és el projecte més rellevant de tot el programa Pla de Barris, on s’hi  destinaran més de 13 milions d’euros.

El projecte de l’antic Cinema Pere IV enllaça amb la voluntat que el carrer d’Alfons el Magnànim sigui un gran eix cívic que cohesioni el territori. La iniciativa del Pla de Barris, també inclourà la rehabilitació de la seu actual de la cooperativa Gregal, amb l’objectiu de millorar i repensar el projecte del menjador social, i l’impuls d’un nou projecte a l’Institut Rambla Prim.

Edifici de l’antic cinema Pere IV. Font: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies