L’antecedent: Poblenou.org

Poblenou.org

Poblenou.org, Portal d’Actualitat i Informació del Poblenou, va esdevenir durant onze anys una eina al servei del barri i de les seves veïnes. Va ser un instrument d’informació, denúncia i difusió de la realitat existent al barri; un projecte comunicatiu creïble, independent i autogestionat per informar amb immediatesa i veracitat de l’actualitat que passava al Poblenou.

Davant la facilitat d’accés a una enorme quantitat de (des)informació que caracteritza la realitat comunicativa, i que molts cops es tradueix en una major llunyania i servei als interessos del mercat i del poder, Poblenou.org va ser creat per articular una alternativa comunicativa basada en la proximitat, l’esperit crític i l’amplificació de les veus silenciades. Va tenir com a objectiu visualitzar els conflictes existents al barri, les demandes que el teixit social i associatiu tenia i té, i de les problemàtiques que pateixen les veïnes. Va promoure el coneixement de les entitats i col·lectius que treballen al barri i pel barri. Poblenou.org tractava les notícies que passaven al barri intentant aprofundir-hi més enllà del titular.

Des del portal, es va explicar qui hi havia darrere d’alguns dels grans projectes especulatius que afectaven i afecten el Poblenou; es va anar desgranant quins interessos hi havia darrere el boom turístic que assetja els veïns i veïnes; es va explicar qui es repartia el pastís immobiliari o quins negocis foscos tenien algunes empreses que s’estaven instal·lant al barri.

També es van remoure arxius per explicar una mica la història de barri. I es va donar veu a les veïnes amb la publicació de nombrosos articles (d’opinió) on es reflexionava sobre el futur del barri.

Després d’onze anys, el barri ha canviat molt, però les raons que van portar a crear un projecte com Poblenou.org no han desaparegut. Ara més que mai és necessari un instrument d’informació sobre l’actualitat del barri i que doni veu als veïns i veïnes. Ara és l’hora de La Rambla.

Logotip de Poblenou.org, el Portal d’Actualitat i Informació del Poblenou. Font: Poblenou.org

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies