La volta al món sense sortir del barri!

L’Eix Comercial organitza al barri per quart any consecutiu el Joc del misteri

Blanca Orell Daniel

El mes de setembre començarà la quarta edició del Joc del Misteri, una iniciativa  organitzada per l’Eix Comercial Poblenou conjuntament amb moltes altres entitats. Enguany, serà possible fer la volta al món sense sortir del barri, ja que l’objectiu és ajudar a la descendent de Phileas Fogg a fer la volta en 30 dies (de l’1 al 30 de setembre) per poder rebre l’herència que Fogg va deixar. “És el quart any i cada vegada hi participa més gent”, expliquen des de l’Eix Comercial.

El viatge està compost per tres etapes, cada botiga representa un país i, segons el país per on es comenci, el joc tindrà un recorregut diferent amb un mapa concret. Anant a la botiga Vernita, Londres, el viatge arriba fins al Caire, a la botiga CBD, de Bombai a San Francisco, i, finalment, a Dinky’s Veterinària, d’Omaha a Liverpool. “El que han de fer primer és anar a una de les botigues a agafar la maleta del joc del misteri perquè, des de la covid, es va veure que no convenia”, fent referència al material que s’ha de compartir per manipular, han explicat; aquesta serà a Comprarcasa Grand House (C/ Marià Aguiló, 85).

Cal dir que tot començarà dia 1 de setembre amb l’estrena del vídeo que presenta la història. Després, aquest, s’anirà representant en forma de microteatre diferents dies del mes de setembre. Per descobrir, a cada botiga hi haurà uns panells informatius amb les preguntes que s’han de respondre i, després de cada etapa, registrar a la web. Tot acabarà amb una gala on es lliuraran els premis preparats conjuntament per les entitats del barri amb els comerços de l’Eix Comercial. Segons el nombre de camins que faci cada persona, optaran a un val de compra de 200 € (tres camins), 150 € (dos camins) o 100 € (un camí) i moltes altres coses en què “han col·laborat les entitats del barri i d’altres de cultura i divulgació de Barcelona”, han explicat des de l’Eix Comercial.

Però el Joc del Misteri no és només això. La història ha començat amb l’Escola de misteriadors, que es du a terme un dia al casal d’estiu organitzat per l’Eix Comercial juntament amb Fundesplai, aquest mes de juliol. Aquí és on els nens i nenes troben el detonant de la història, “en forma de carta”, han explicat els de l’Eix Comercial.  
A més a més, fins al 31 d’agost, els nens i nenes poden participar en un concurs de dibuix, pintant una botiga. Per fer “un joc del misteri una mica per grans”, per als que tenen més de 16 anys, hi ha un Cluedo, el qual comença a la botiga Teixidó Taula i Cuina; aquest, s’estén per “cinc botigues, on hi ha les pistes per descobrir”, han dit. Finalment, ara ja es poden trobar codis QR en diferents botigues, per participar en un trivial sobre preguntes del món.

Activitat del Joc del Misteri d’una de les edicions anteriors. Font: Eix Comercial del Poblenou

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies