Portada de Fòrvid. Font: Males herbes. Recomanació La Insòlita.

Hola, som La Insòlita

La llibreria La Insòlita fa la seva primera recomanació literària amb l’autora de Vilablareix veïna del Poblenou Elena Bartomeu

La Insòlita

La llibreria La Insòlita comencem amb moltíssima il·lusió aquesta col·laboració amb el diari La Rambla. Aquest espai serà un racó des del qual us presentarem diferents autores que segur us agradarà conèixer.

Abans, però, us fem cinc cèntims de com és la nostra llibreria. Una de les nostres línies de treball és la de visibilitzar autores de gèneres no realistes com la ciència-ficció, el terror, la fantasia o el fantàstic.

La llibreria volem oferir aquest espai per contribuir a la creixent atenció, valoració i demanda de la producció literària que és fruit d’aquesta intersecció de gèneres, perquè estem ben segures que aquestes narratives ens ofereixen noves claus de lectura sobre la nostra realitat i ens obren nous i apassionants interrogants. Aquesta secció ens permetrà ampliar la nostra tasca i a la vegada dotar-la del caràcter local i comunitari que, n’estem convençudes, és del tot necessari per dur a terme una bona tasca de difusió de la literatura.

Així doncs, comencem amb l’autora, i veïna del Poblenou, Elena Bartomeu.

Investigadora, dissenyadora, professora i escriptora, l’Elena és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva recerca en l’àmbit del disseny es concentra al voltant de la construcció de la identitat de l’objecte, a través del seu ús i també a partir del concepte de disseny-ficció, que inclou tècniques narratives per a la creació de mons propis.

Pel que fa a l’escriptura, ha publicat el conte Comando butxaca dins l’antologia ‘Extraordinàries. Noves autores de l’insòlit‘ amb l’editorial Males Herbes, al 2020, així com la seva primera novel·la ‘Fòrvid‘ també amb l’editorial Males Herbes, al juny del 2021.

En ambdues obres l’autora explora les possibilitats de l’experiència sensorial. Un dels principals interrogants en els quals indaga en la seva narrativa és sobre la comunicació. A partir de la pregunta de què passaria si entenguéssim la comunicació com a experiència integral, no només a través de la paraula, sinó dotant del mateix valor a tots els sentits.

A Comando butxaca explora el que passaria si ens comuniquéssim mitjançant el tacte. Planteja una societat distòpica en la qual els individus són manipulats a través del tacte i les sensacions i addiccions que aquest provoca. Per altra banda, amb Fòrvid  ens situa a la Franja de Ponent. L’Isis és una tècnica de so que perd la feina i es trasllada a una casa familiar i solitària, i és allà on comencen a produir-se un seguit de fets inusuals que van des de petits moviments sísmics a la constant presència d’un camp sonor de naturalesa desconeguda. És a partir de la relació de l’Isis amb aquest paisatge sonor misteriós que es va desenvolupant la trama que porta a la protagonista a assumir certs aspectes del passat, el dol i la solitud.

L’obra literària de l’Elena Bartomeu és una obra insòlita que es mou entre la distopia del primer relat i arriba fins al gènere del terror sobrenatural en aquesta gran novel·la que, com a lectores, desitgem que sigui la primera de moltes més.

Portada de Fòrvid. Font: Males herbes.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies