Imatges de la concentració del 8M que ha tingut lloc davant del mural del carrer Joncar a Poblenou. Font: Redacció

8M: La Filadora recorda les reivindicacions feministes històriques del Poblenou i assenyala els reptes de futur

Més d’un centenar de persones han participat de l’acte amb motiu del 8M organitzat per l’assemblea feminista del Poblenou

Mercè Terès

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’assemblea feminista del Poblenou ha organitzat un acte participatiu al carrer del Joncar, on hi han participat unes 150 persones. Des de La Filadora han recordat que “el feminisme és el camí per continuar avançant davant la crisi que estem vivint i (per lluitar contra) una extrema dreta perillosíssima que ens amenaça directament”. 

Tot i la pluja, la convocatòria s’ha mantingut a les cinc de la tarda davant del mural que el col·lectiu va pintar el 25 de novembre del 2019, on es denuncien els feminicidis comesos als Països Catalans. L’acte ha donat el tret de sortida amb una activitat participativa, en la qual el mural s’ha convertit en una línia del temps on imatges del barri han omplert dues primeres etapes: reivindicacions històriques i lluites actuals. La tercera, reptes de futur, l’han construït entre els participants de la convocatòria, que han escrit sobre papers les seves demandes feministes per al barri.

Acte de la Filadora el 8M Poblenou 2022. Foto: La Rambla diari
Participació en el mural al carrer Joncar durant el 8M Poblenou 2022. Foto: La Rambla diari

Entre els reptes de futur, s’ha pogut llegir “la igualtat ha de ser un fet”, “un barri ple de sororitat!” o “tornar a casa sense por”. Missatges acompanyats de dibuixos fets per dones de totes les edats. L’acte ha conclòs amb la lectura d’un manifest, on des de l’assemblea s’ha reivindicat que “el moviment feminista segueix més viu que mai”, i que “volen acabar amb la violència masclista, els desnonaments i l’explotació laboral”

Columna de La Filadora en direcció a la manifestació del 8M 2022. Foto: La Rambla diari

Un cop acabada la convocatòria, s’ha avançat en columna fins a la Plaça de la Universitat, amb l’objectiu d’unir-se amb la manifestació unitària. 

Imatges de la concentració que ha tingut lloc davant del mural del carrer Joncar. Font: Redacció

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies