Festival Rellisquin, l’audiovisual reivindicatiu i de barri davant les dinàmiques urbanes

Curts en 36 és el nom del certamen que se celebrarà durant el mateix cap de setmana de les projeccions

Blanca Orell Daniel

Ciutat, cinema i compromís és el lema que defineix el nou festival de cinema que es farà al Poblenou. El Festival Rellisquin “vol centrar-se en les dinàmiques de la ciutat”, ha explicat Jordi Callejón, organitzador, per tal d’entendre a través de l’audiovisual: els conflictes veïnals, la gentrificació, el turisme… i la seva afectació. Un segon motiu pel qual s’ha creat el Rellisquin és el de “reivindicar un espai de projecció permanent i recuperar un cinema al barri, que sigui un espai autogestionat i de trobada, on poder veure aquelles pel·lícules que les grans cadenes no ofereixen”, ha afegit Callejón, durant la presentació del projecte. 

Els dies 1, 2 i 3 d’octubre es projectaran fins a 16 curts i 6 llargmetratges, provinents de 8 països. Especulació, gènere o sense sostre són algunes de les temàtiques en què es classifiquen les sessions de cada dia. En alguns casos, a més de les diferents projeccions, la sessió compta amb una xerrada, sigui amb el director en qüestió o amb algun col·lectiu afectat per aquell conflicte. Es pot trobar tota la informació, horaris i títols a la seva web.

Abans, però, es farà la inauguració el dijous 30 de setembre a les 20 h a Can Ricart; on, a més de projectar un curt sobre els cinemes del barri, també hi haurà una sessió musical amb els DJ Serginho i DJ Juanita Alimaña. Els altres espais on es faran les projeccions són Can Felipa o el MUHBA Oliva Artés. Per accedir-hi, s’haurà de fer una reserva prèvia per a cada sessió, per tal de complir amb l’aforament i les restriccions sanitàries. 

A part de totes les activitats que han anat fent durant aquest any, un altre punt important del Festival és que, a més d’oferir una programació internacional i d’estrena, també ofereix l’oportunitat a altres creadors de presentar projectes. Mitjançant el certamen Curts en 36, els interessats podran participar realitzant un curt, el qual es presentarà i projectarà el mateix diumenge 3 d’octubre abans de la cloenda; en acabar, es lliuraran els premis. Podeu trobar la informació en la seva web, i les bases s’enviaran el mateix 1 d’octubre a tots els inscrits.

Imatge del Festival Rellisquín. Font: Festival Rellisquín

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies