Fan fora de casa a en Mohamed, ingressat després d’un intent de suïcidi

Avui 2 de juliol, el Sindicat d’Habitatge del Poblenou ha convocat als veïns i veïnes davant la porta de casa seva per aturar el desnonament

Marina Ballester

Des d’ahir, en Mohamed, de 39 anys, es troba ingressat a l’Hospital del Mar després d’una temptativa de suïcidi perquè el fan fora de casa. Fa quatre anys que viu al carrer Marroc número 11 pagant un lloguer de 1.400 € mensuals, despeses a part. Amb l’inici de la pandèmia es va quedar a l’atur i, malgrat la impossibilitat de poder assumir un lloguer “desorbitat”, el propietari de l’habitatge el seguia pressionant perquè pagués. Com que no ho va aconseguir, va iniciar els tràmits per al desnonament. Per tot això, el Sindicat d’Habitatge del Poblenou, que ajuda a en Mohamed amb el seu cas després que ell es posés en contacte amb el col·lectiu, ha convocat avui 2 de juliol a les 8 del matí a tots els veïns i veïnes a la porta de casa seva per aturar el desallotjament.

Sense aconseguir cap acord, ambdues parts van anar a judici i la Jutgessa de Primera Instància núm. 37 de Barcelona, Teresa Fernández Torrudella, va resoldre que en Mohamed estava rellogant l’habitatge i, per tant, va concloure que l’home havia d’abandonar el pis sense tenir en compte la seva situació econòmica ni psicològica.

En Mohamed, que no ha aturat mai la seva lluita, ha ingressat dues vegades d’urgències per atacs d’ansietat i pànic arran del seu cas. El darrer ingrés el va efectuar ahir davant d’una temptativa de suïcidi després que durant el matí es presentessin a la seva porta una forense i cinc cotxes de Mossos i Guàrdia Urbana sense previ avís. “En Mohamed pensava que el feien ja fora i va entrar en pànic”, explica una membre del Sindicat d’Habitatge del Poblenou. Davant de la tensió, van trucar al 112 i van acudir-hi bombers i ambulàncies, però en Mohamed seguia inquiet i amenaçava en suïcidar-se. És per això que un dels membres del Sindicat va pujar i va aconseguir calmar-lo, juntament amb bombers, mentre la policia seguia insistint d’entrar a l’immoble.

Avui, el Sindicat tenia l’avís que entre les 9 i les 10 del matí la policia podia tornar a presentar-se al pis. Des del jutjat, es té constància a través d’un informe de la situació en què es troba en Mohamed. Durant el matí, prop d’una trentena de persones han acudit a la convocatòria. S’esperava, en qualsevol moment, l’arribada dels Mossos i la comitiva judicial. Tot i això, el Sindicat ha aconseguit mitjançar amb serveis socials per trobar una alternativa per a en Mohamed. En un principi, se li ofereix una pensió provisional i, posteriorment, un habitatge al barri del Clot d’acord amb les seves possibilitats. Membres del Sindicat d’Habitatge del barri, juntament amb el Sindicat de Llogateres, han visitat a en Mohamed al centre hospitalari on segueix ingressat per explicar-li la situació.

El Sindicat d’Habitatge del Poblenou continuarà acompanyant a en Mohamed fins que se li asseguri una alternativa.

Concentració de veïns i veïnes davant el bloc de pisos on vivia en Mohamed. Font: Redacció

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies