Mostra de l'exposició 'Els anys de l'entusiasme', en el marc del Novembre Llibertari, organitzada per Algunes Llibertàries del Poblenou (ALP)

L’exposició ‘Els anys de l’entusiasme’ inaugura el Novembre Llibertari

Els anys de l’entusiasme mostra cartells, octavetes i retalls de premsa del moviment llibertari català durant els primers anys de democràcia

Jimmy Martín Raya

El cicle Novembre Llibertari arrenca amb l’exposició permanent a La Flor de Maig ‘Els anys de l’entusiasme’. A partir del dimecres 3 de novembre es pot veure aquest recull de fotografies, cartells, octavetes i propaganda llibertària des dels primers anys de la democràcia a Catalunya fins al cas Scala.

L’exposició és la primera de les activitats programades al llarg del mes de novembre per Algunes Llibertàries del Poblenou (ALP). Totes les activitats programades tenen la perspectiva llibertària com a eix vertebrador, amb la intenció de “fer arribar a les veïnes del barri una visió que en els darrers anys s’ha anat perdent al barri”. Paral·lelament, l’organització es vol donar a conèixer al barri amb aquestes activitats amb la intenció d’apropar-se a les veïnes.

Entre les activitats destaca la presentació d’un clàssic de la literatura llibertària com ‘El suport mutu’ de Piotr Kropotkin, que està editat en català des de fa poc. Existeix un precedent positiu proper d’actes de cultura llibertària al barri, la projecció del documental ‘El Entusiasmo’ celebrada el 20 de juny de 2020. Alguns dels documents exposats, tots ells cedit per dues veïnes, ja van ser exposats durant la projecció esmentada. Les activitats programades del Novembre Llibertari tindran lloc o bé a La Flor de Maig, o bé a l’espai de l’Hort Fortalesa.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies