Col·locació de la primera pedra.

Es col·loca la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge públic a Provençals del Poblenou

L’edifici es trobarà al carrer de Veneçuela, entre Josep Pla i Agricultura. 

Marina Ballester Sánchez

Nova promoció d’habitatge públic al carrer Veneçuela, entre Josep Pla i Agricultura. L’edifici serà el més gran de les nou promocions que s’estan construint actualment al districte de Sant Martí. Hi podran viure més de 300 persones distribuïdes en 60 habitatges amb serveis per a gent gran, 80 de lloguer social i 15 d’emergència social. Amb un total de 155 habitatges, aquesta promoció s’ha convertit en la més important del districte i una de les principals de tota la ciutat.

El passat dijous 14 d’octubre es va col·locar la primera pedra de la infraestructura. El projecte arquitectònic, que oferirà pisos en règim de lloguer, es caracteritzarà per ser sostenible energèticament a través de dues vies: un atri bioclimàtic i l’ús d’una estructura prefabricada. A l’hivern, l’atri funcionarà com a captador solar i coixí tèrmic per augmentar deu graus la temperatura dels habitatges; i a l’estiu servirà de xemeneia solar que augmentarà la velocitat de l’aire i reduirà tres graus la sensació tèrmica. D’altra banda, l’ús d’una estructura a partir de formigó prefabricat permetrà optimitzar la construcció reduint a la meitat la quantitat de formigó necessari per metre quadrat i, per tant, les emissions de CO₂ de l’edifici. La inversió municipal per aquest edifici és de 21,5 milions d’euros i es preveu que les obres acabin en uns 20 mesos.

Sant Martí s’ha convertit en un dels districtes de Barcelona amb més inversió d’habitatge públic. Actualment, l’Ajuntament té en marxa la construcció de 495 habitatges públics al districte, el 95% dels quals seran de lloguer i la resta en dret de superfície. Entre els treballs avançats, a part de l’edifici del carrer de Veneçuela, també es troben dues promocions del barri del Besòs i el Maresme (constaran de 75 i 54 habitatges); els APROP de Glòries (42 habitatges); els 18 habitatges de l’edifici del carrer de la Ciutat de Granada i, finalment, els quatre edificis d’habitatge industrialitzat a la zona del Besòs i el Maresme i a la Verneda i la Pau, que constaran de 151 pisos.

Una altra estratègia de l’Ajuntament per ampliar el parc públic d’habitatge a Sant Martí i a la resta de la ciutat, ha estat l’adquisició i mobilització d’habitatges del mercat privat per al lloguer social. Del juny 2015 fins al 31 d’agost 2021, s’ha adquirit un total de 785 habitatges, 44 dels quals a Sant Martí

Tot plegat, és una aposta de l’Ajuntament per tal que tota la inversió en habitatge serveixi per ampliar el parc públic de manera permanent i evitar-ne la privatització en el futur. 

Col·locació de la primera pedra. Font: barcelona.cat

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies