El tinent d'alcalde Jaume Collboni i la Directora General de B:SM Marta Labata durant la presentació de l'ampliació d'Endolla Barcelona a l'Automobile Barcelona 2021. Foto: Ajuntament de Barcelona.

Endolla Barcelona segueix deixant de banda Sant Martí

La xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics Endolla Barcelona en suma 600 arreu de la ciutat i és la més gran de l’Estat

Jimmy Martín Raya

El primer tinent d’alcalde Jaume Collboni (PSC) i la directora general de B:SM Marta Labata han presentat l’ampliació d’Endolla Barcelona en el marc de l’Automobile Barcelona 2021. Durant la presentació, s’ha destacat que es tracta de la xarxa de recàrrega més gran de l’Estat, tot i que encara no està distribuïda de manera equitativa a la ciutat. El servei municipal, en un inici gratuït, va començar a ser de pagament al gener.

Collboni ha destacat que “Barcelona s’està anticipant a la demanda perquè la infraestructura no sigui limitant per la introducció del cotxe elèctric”. També ha dit que “és una xarxa que arriba a tots els barris per igual, amb sis punts cada km² i per cada 11 vehicles elèctrics”, però una zona de Barcelona de moment sembla oblidada.

Marta Labata també ha destacat la “capil·laritat i el servei instreet i offstreet de la xara”, però observant detalladament el mapa, bona part del districte de Sant Martí està menys dotada de punts de recàrrega. Es tracta de la zona del districte compresa des de sobre la diagonal fins a l’avinguda meridiana, on la densitat de senyalització del mapa d’Endolla Barcelona no deixa lloc a dubtes. Dos punts de recàrrega al mateix lloc per abastir els barris del tomàquet, Sant Martí, Clot i bona part del Besòs.

L’ampliació de la xarxa està prevista de manera exponencial, buscant, segons Labata i Collboni, arribar a tots els barris per igual, objectiu de moment incomplert. La intenció és que el 2024 hi hagi 1.000 punts de recàrrega actius, amb 2.200 més ja preinstal·lats per anar activant-los a mesura que n’augmenti la demanda. La inversió prevista és de 12 milions d’euros.

El tinent d’alcalde Jaume Collboni i la Directora General de B:SM Marta Labata durant la presentació de l’ampliació d’Endolla Barcelona a l’Automobile Barcelona 2021. Foto: Ajuntament de Barcelona.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies