Els Jocs Florals populars de la Flor de Maig

Últims dies per participar als Jocs Florals organitzats per l’ateneu popular

Pol Guixeras i Vidal

Som a l’abril i, per tant, ja és primavera. Els cirerers i el romaní florits, els narcisos i ben aviat les roselles ens avisen que Sant Jordi és a tocar. Una diada que ens fa sortir al carrer per trobar-nos i festejar la cultura. Però més enllà dels llibres i les roses, Sant Jordi ens porta els Jocs Florals.

Enguany, l’Ateneu Popular la Flor de Maig organitza els seus propis Jocs, i ho fa amb la intenció de donar veu, a través de la literatura, al veïnat. La convocatòria coincideix amb una explosió cultural al centre. Per aquest motiu, veuen l’organització d’aquest certament com una mesura “per recuperar la tasca cultural històrica dels ateneus i l’associacionisme popular”. Asseguren que els discursos sobre el barri dels poders polítics i econòmics ja s’han fet sentir prou. Ho exemplifiquen amb els diferents plans urbanístics que ha patit el barri i amb la problemàtica del turisme i l’habitatge.

En canvi, diuen, “les veus de les veïnes, les nostres històries, mites i imaginaris sempre queden relegats a un segon pla”. Per aquest motiu, animen a tothom a escriure sobre el barri a través d’un punt de vista personal i popular, perquè, com remarquen, “nosaltres hem de ser les veritables protagonistes”. Per tant, agafant el veïnat i el barri com a protagonistes, la condició és que l’obra tracti sobre el Poblenou. No cal que sigui inèdita, però haurà d’estar escrita en català i se n’ha d’assumir l’autoria.

Al capdavall, el projecte vol que la cultura es consolidi com una eina fonamental que estigui a l’abast de tothom. Un recurs per combatre tots els fenòmens que ens expulsen i aïllen del barri. Apostar, per tant, per iniciatives populars “que facin proliferar un sentiment de pertinença”.

El termini per presentar els originals és fins al dia 15 d’abril. Cal enviar el manuscrit a jocsflorals.flordemaig@protonmail.com indicant nom i edat. El divendres 22 d’abril, a les 20h, es realitzarà l’acte que donarà a conèixer els guanyadors.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies