Obre el túnel de Glòries en sentit Besòs

Després de més de 7 anys en obres, el sentit Besòs del túnel subterrani de Glòries entra en funcionament amb accés des de la Gran Via de Barcelona

Mercè Terès Magrí

Construït per sota de quatre infraestructures ferroviàries existents: el túnel de l’L1 del Metro, el de la línia R1, l’R3 i l’R4 i l’R2 Sud de Rodalies, el túnel urbà segueix la traça de Gran Via i té una longitud total de 975 metres. L’obertura del sentit Besòs d’aquest dissabte donarà servei a tots els desplaçaments en direcció Badalona/Mataró (C-31) i els que agafin la sortida del carrer Bilbao. 

Pel que fa als autobusos, els interurbans que circulin en sentit Besòs també creuaran per l’interior del túnel, tot i que els urbans ho seguiran fent per la superfície, com bicicletes, vianants i els vehicles que es desplacin en sentit Llobregat.

L’Ajuntament assegura que per a l’obertura de l’altre sentit del túnel, direcció Llobregat, caldrà seguir esperant uns mesos, com a mínim fins a “principis del 2022”.

L’Ajuntament de Barcelona descriu l’obra del túnel com “una de les obres amb més complexitat tècnica que s’han realitzat a la ciutat”. Foto: Ajuntament de Barcelona.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies