EL PROJECTE

LA RAMBLA
El projecte consisteix en la creació d’un diari local del Poblenou que informi sobre l’actualitat del barri i que doni veu als veïns i veïnes. El diari abastarà tots els barris del Poblenou: Poblenou centre, Provençals del Poblenou, la Vila Olímpica, el Parc i la Llacuna, el Besòs i el Maresme i el Diagonal Mar-Front marítim.


La publicació serà digital i, a banda del web, tindrà presència a les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram per informar en tot moment de què passa al barri.

 

Tindrà el contingut propi d’un diari generalista: per una banda aspectes d’actualitat com política, societat i successos, cultura i esports, i per l’altra seccions d’opinió, entrevistes, entitats, història del barri o gastronomia, entre altres.


DEL BARRI I PER AL BARRI

Poblenou sempre ha sigut un barri popular amb una forta identitat i amb vida pròpia, i s’ha convertit els darrers anys en un espai de creació cultural i artística. Amb prop de 100.000 habitants i un fort teixit social, associatiu i empresarial, és un barri en constant transformació i conflicte.


La idea de crear un diari neix del mateix barri per explicar el que passa al nostre voltant, però també per connectar amb el nostre passat i dibuixar el futur. Volem estar connectats tant amb el teixit associatiu com amb el petit comerç per tal d’oferir una informació de proximitat al servei del veïnat.
Alhora, volem que el projecte sigui obert a veïns i veïnes per tal de recollir totes les sensibilitats, generacions i zones geogràfiques que constitueixen el Poblenou. Tindrem una secció d’opinió i comptarem amb una xarxa de col·laboradors que aportaran contingut al diari.


Per fer-ho seguim els valors de l’ètica periodística, l’arrelament local i la defensa dels drets humans, i comptem amb un codi ètic propi per fer un periodisme rigorós i compromès amb mirada poblenovina.


I PERQUÈ LA RAMBLA?
Hem triat el nom de “La Rambla” primer per donar caràcter i identitat al projecte i, segon, perquè la Rambla del Poblenou és la principal artèria comercial i social: un símbol icònic del barri. Així mateix la naturalesa d’una Rambla com a lloc de trobada on passejar, o més concretament “ramblejar”, connecta amb la voluntat de ser un espai obert de trobada, informació i debat dels veïns i veïnes.


Per a nosaltres, Ramblejar és fer un tomb, trobar-se, fer veïnat per qualsevol dels barris del Poblenou. Ramblegem plegats?

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies