El Museu del Disseny i Can Framis obren les seves portes durant la Mercè

Els dies 24 i 25 es poden visitar les dues entitats gratuïtament

Marina Ballester Sánchez

Enguany les Festes de la Mercè no tornaran a passar a la història com les millors festes majors de Barcelona. La Covid-19 segueix dificultant els actes públics i limita els aforaments. Tanmateix, igual que l’any passat, la ciutat es torna a adequar a la situació excepcional del moment. Des del 23 fins al 26 de setembre, Barcelona celebra les festes de la seva patrona i, de nou, oferirà la possibilitat de visitar gratuïtament alguns museus, espais i monuments a partir de divendres 24. Al barri s’han sumat a la iniciativa el Museu Can Framis i el Museu del Disseny

El Museu del Disseny, situat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com ‘la grapadora’, es podrà visitar el divendres 24 de setembre des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Aquest acull uns 70.000 objectes (vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies, cartells publicitaris, roba, etc.) que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts contemporànies. D’altra banda, també es pot visitar la seva exposició temporal ‘Balenciaga. L’elegància del barret’, una mostra sobre l’evolució de les col·leccions de barrets del dissenyador des de finals dels anys trenta fins al tancament de les seves cases l’any 1968.

El dissabte 25 obrirà Can Framis d’11 del matí a 6 de la tarda. Situat a la superilla del Poblenou, l’espai de la Fundació Vila Casas, recull 300 obres pictòriques, a banda de fotografies i escultures, que daten des de la dècada dels anys 60 fins a l’actualitat. Durant la jornada, a més de l’exposició permanent, els visitants podran gaudir de la mostra ‘Elisava: Estamos en una relación tóxica’; una exposició de l’alumnat de la universitat de disseny de Barcelona que critica, a través de la imatge, la relació actual entre les persones, el consum i la contaminació. 

Durant el cap de setmana, més enllà de Poblenou, a Barcelona s’obren altres espais per visitar com ara el Castell de Montjuïc, el Museu Marítim, la Sagrada Família, el Poble Espanyol, el MNAC o el MACBA.

Cartell de La Mercè d’enguany. Font: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies