El Col·lectiu Superilla del Poblenou busca consolidar la Superilla per “garantir la pacificació de l’espai”

Tot i que encara falten informes tècnics i reunions amb el veïnat, el col·lectiu considera que la lluita de sí o no a la superilla està guanyada

Blanca Orell Daniel

Un dels projectes seleccionats en els pressupostos participatius de decidim.barcelona ha estat l’impulsat pel Col·lectiu Superilla Poblenou amb l’objectiu de consolidar-la urbanísticament. Les fites que volen aconseguir, gràcies als pressupostos, és “garantir la pacificació de l’espai”, explica un dels membres del col·lectiu, Martí Ballada. 

Les diferents propostes d’aquest projecte estan pensades perquè “la superilla sigui un centre amb un espai semitancat, semiprotegit, perquè els cotxes no baixin a tanta velocitat i pacificar perquè la gent pugui anar amb bicicleta i caminar”, diu Ballada. Es vol millorar la seguretat viària a partir d’un radar de velocitat, especialment al carrer de Roc Boronat, i recalcar que és un espai principalment destinat als vianants i on hi haurà noves senyals de trànsit. A més a més, per crear espais on els veïns puguin socialitzar i fer vida al barri, es vol fer una pista de bàsquet, “segurament a prop dels estudis de Betevé”, indica; així com instal·lar una tribuna o escenari multifuncional per “poder fer teatre o concerts a l’aire lliure”, afegeix. 

“Tot està a l’aire. Falta fer reunions amb els veïns, el Col·lectiu i els tècnics de l’Ajuntament, que finalment faran un informe definitiu”, explica Ballada. Amb els pressupostos participatius, el projecte de la superilla ha aconseguit una oportunitat, però la feina no acaba aquí: “la lluita de sí o no a la superilla està guanyada, la gent vol recuperar espai als cotxes, però ara el que volem més és consolidar-la”, afegeix. 

Des del Districte de Sant Martí, el regidor David Escudé diu que estan “molt orgullosos de la ciutadania del districte de Sant Martí, perquè ha respost amb força participació en les votacions per l’elecció dels projectes”, tot i que “s’han desenvolupat en un context advers, amb la pandèmia, podem afirmar que ha sigut un èxit pel que fa a la participació”, afegeix Escudé. 

La Superilla del Poblenou. Font: David Melero

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies