El Centre Moral presenta “Almacenados” dirigida per Joan Asensio

La comèdia explica el relleu laboral entre una dona gran i la jove que la substitueix

Adrià Font i Bofill

Originàriament l’obra va ser escrita pel dramaturg català David Desola l’any 2002 amb el títol “Estamos, estamos” i va guanyar el premi de teatre Hermanos Machado de l’Ajuntament de Sevilla. En la versió original, l’obra retrata la vida d’un home a punt de jubilar-se que ha treballat tota la vida en la mateixa empresa, una companyia de mastelers per vaixells. L’home viu de forma submisa i conformista en relació a la seva feina quan de sobte arriba un jove rebel que el substituirà en la seva plaça quan aquest es jubili. L’any 2015 també va ser portada al cinema a mans del director mexicà Jack Zagha Kababie, que va guanyar el premi Ariel a millor guionista de l’any 2017.

En aquesta versió dirigida per Joan Asensio els personatges són dues dones, la senyora Lina interpretada per l’actriu Carme Mataró, i la jove Nin, interpretada per Mireia Martínez. L’obra és una adaptació de la comèdia original, i també relata l’última setmana de feina de la senyora Lina i la interacció amb la Nin, que és caracteritzada com una noia sincera, simpàtica i rebel.

El títol fa referència a que els protagonistes estan com “emmagatzemats” a un lloc de feina que ja ha perdut el seu sentit principal, un fet que acabarà sent descobert per la jove que comença la nova feina, i que li plantejarà el debat sobre la utilitat del lloc de treball però també la necessitat de mantenir un salari. D’aquesta disjuntiva i de l’experiència que viuen juntes les protagonistes en naixerà una relació de gran amistat i respecte.

L’obra s’ha representat el dissabte 29 i el diumenge 30 de maig al Centre Moral del Poblenou dins la programació de teatre habitual de l’espai.

Imatge: extreta del twitter del Centre Moral i Cultural del Poblenou

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies