Diumenge de votació al Poblenou

La gent acudeix al segon dia consecutiu del referèndum sobre el 22@

Blanca Orell Daniel

Diumenge 20 de juny, segon dia de votació al barri del Poblenou. A les 11 h ja estaven constituïdes totes les meses i, en algun punt, “hi havia gent esperant des de les 10 h per votar”, segons Albert València, membre de l’organització. Passejant per les diferents taules, es pot veure afluència de gent a poc a poc, i en llocs com la Rambla del Poblenou, s’acaben formant cues d’espera per votar. Molts duen la targeta censal a sobre, i la mostren juntament amb el DNI.

Els veïns que s’apropen a votar creuen que és una iniciativa important: “És interessant que es faci un referèndum al barri, per poder exercir la democràcia directa, i que et preguntin coses properes”, diu Isidre Martínez, veí de la Vila Olímpica. A més, alguns estan contents amb la pregunta que es planteja: “Aquest referèndum es planteja en positiu. És la primera vegada que no es diu no. El 22@ té aspectes positius, però una altra cosa és si s’ha de repensar’” diu Joan Puig, mentre s’apropa a votar a la mesa situada a la Rambla. Tant un com altre, han rebut la informació sobre el referèndum a través de les xarxes socials d’El Nus, el Sindicat de barri del Poblenou.

També hi ha veïns que, passejant pel barri, es troben la paradeta muntada. Un cas és el de Marina Raya, veïna que passejava per Rambla Nova. Parlant amb ella diu que, en general, no està d’acord amb l’estratègia de Barcelona i el barri, “els hotels no estan fent una previsió de necessitat abans de decidir què fer amb l’espai públic. Hi ha moltes coses que no passen per l’espai i l’assignació de recursos on toca”, afegeix, després d’haver votat.

L’organització va amunt i avall per fer un seguiment del funcionament de cada taula. València explica que “no només s’han posat taules al centre del barri, sinó que també hi ha meses a zones que estan més allunyades del centre del Poblenou, és una oportunitat perquè els mateixos veïns parlin entre ells”. “Està bé que des del punt de vista veïnal es vulgui influir i anar cap a un contingut més d’acord amb el que necessita la gent i menys cap al camp de l’especulació”, ha comentat també Martínez.

Les taules estaran muntades fins a les 20 h, quan es farà l’escrutini de vots en directe a través del programa especial de La Isidreta Ràdio i La Rambla, que començarà a les 19.30 h. Després de tres setmanes de campanya, “s’espera obtenir uns 2000 vots, més del que s’exigeix a les consultes organitzades pels ajuntaments”, ha explicat Jordi Domenech, membre de l’organització. Ahir, dissabte, es varen comptabilitzar fins a més de 700 vots, només en quatre hores, i avui les meses estaran constituïdes durant 10 hores.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies