Casal de Gent Gran de Can Saladrigas. Foto: Ajuntament de Barcelona

Dinamitzadores dels casals de gent gran de Sant Martí deixen la feina per les noves condicions imposades

Les dinamitzadores han dit que “la gent gran és la principal perjudicada de la manca endèmica de professionals en els equipaments del districte“.

Jimmy Martín Raya

Fins a 8 dinamitzadores dels casals de gent gran del districte de Sant Martí han decidit abandonar el seu lloc de feina per les noves condicions imposades. Segons un comunicat de les treballadores els canvis han estat “per la porta del darrere, sense alternatives ni humanitat, incomplint les promeses d’increment de plantilla i afectant greument la qualitat de l’atenció a la gent gran”.

Entre els nous canvis, que no s’havien consultat prèviament amb les treballadores, es contempla passar de 3 tardes treballades per setmana a 5. També se’ls exigeix noves tasques fora de les funcions de dinamitzadora, que com diuen les mateixes treballadores “volen que obrim i tanquem els casals, que fem feines de consergeria i de recursos humans en comptes de poder-nos dedicar a la nostra feina”.

Les dinamitzadores apunten que els canvis de condicions de l’Ajuntament han fet dissoldre un equip cohesionat que feia més de 10 anys que treballava junt. Segons ha pogut saber La Rambla, l’empresa a través de la qual l’Ajuntament externalitza el servei ha intentat intervenir per arribar a un acord en el nou plec de funcions, sense cap èxit. En aquest aspecte, les dinamitzadores apunten que “l’Ajuntament no vol sentir a dir res de pactar els canvis. Hi havia alternatives sobre la taula per arribar a un acord”. Les dues treballadores que han acceptat seguir en el lloc de feina amb les noves condicions volen reformular els nous horaris.

La gent gran, la gran perjudicada

Les treballadores denuncien com aquestes accions empreses per l’Ajuntament no només perjudiquen les treballadores fins al punt que vulguin abandonar el seu lloc de treball, sinó que també repercutiran en l’atenció de la gent gran. Una de les dinamitzadores afirma que: “es gasten uns diners en indemnitzacions que es podien invertir en nou personal”.

En el comunicat de les treballadores es destaca que “malgrat que des del 2007 es preveu la contractació d’una segona persona a cada casal, aquesta promesa s’ha incomplert fins ara”.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya (J×Cat) va formular un prec al respecte al consell del districte ordinari del dia 7 d’octubre. Segons les dinamitzadores va quedar clar com “volen fer veure que no ha passat res”, amb una resposta que pretenia normalitzar la situació com si es tractés d’una situació habitual.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies