Desnonament a la Rambla del Poblenou

La denúncia a la llogatera es deu a l’incompliment del contracte per unes reformes que aquesta va fer per adaptar el pis a causa de la seva patologia

Pol Guixeras

Demà al matí, la realitat del número 88 de la Rambla del Poblenou serà ben diferent. A les 9 de matí, hi està previst el desnonament de la Teresa, una dona de 66 anys i amb problemes de salut, que compta amb un contracte de renda antiga. És el segon llançament després que aconseguissin una prórroga d’un mes respecte al primer.

Segons ens ha fet saber el Sindicat d’Habitatge del Poblenou, la propietat, que compta amb altres immobles al barri, la va denunciar per incompliment del contracte. La Teresa no ha deixat mai de pagar el lloguer, però fa uns anys va fer unes obres sense declarar per adaptar el pis a la seva condició física. Aquesta remodelació, diuen, era necessària pels problemes de salut que pateix, ja que havia tingut algun accident amb anterioritat.

La Teresa és la llogatera del pis des del 1979 i ara veu perillar el futur a casa seva. Segons ens fa saber, el pis es troba en males condicions perquè la propietat no ha fet el manteniment adequat durant aquests anys. El sindicat denuncia que aquesta deixadesa “és molt habitual en molts pisos de lloguer” i, per aquest motiu, han interposat una demanda que ja està en tràmit.

Els problemes van aflorar quan va morir l’antiga propietària i els hereus van crear una comunitat de béns. Segons la família de la Teresa, l’antiga propietària, era coneixedora de la reforma que s’havia fet i, en cap moment, va sorgir cap conflicte. La família i el sindicat han procurat posar-se en contacte per iniciar una negociació, però diuen que ni el gestor ni la propietat han volgut mitjançar i que han preferit “abocar-se a un conflicte al carrer”.

Des de la gestoria no han volgut fer cap declaració i remeten que “la decisió l’ha pres un jutge”.

Una pancarta denuncia el desnonament a la façana del 88 de la Rambla del Poblenou. Font: Sindicat d’Habitatge del Poblenou.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies