Cinema a la fresca a l’Hort Fortalesa

La iniciativa comença avui i s’allargarà fins al 9 de juliol

Marina Ballester

L’Hort Fortalesa, situat al carrer Paraguai, cantonada Camí de Ca l’Isidret, inicia aquest divendres a les 10 del vespre un cicle de cinema a la fresca en el seu espai urbà. A partir d’avui mateix, i fins al 9 de juliol, els veïns i les veïnes podran gaudir d’un cinema que busca la reflexió o la crítica i que posa sobre la taula dinàmiques socials i problemàtiques de l’ésser humà com ara els conflictes bèl·lics, el gènere o la seva relació amb l’espai a través del món audiovisual. L’activitat, tot i ser gratuïta, presenta un aforament limitat per les restriccions de la COVID-19.

Aquest divendres es projecta ‘En construcción’, un film de l’any 2000 i guanyador d’un Goya que explica els conflictes urbanístics que sorgeixen a Barcelona quan xoquen els plans reformistes amb els habitatges ja construïts i consolidats. A través de la pel·lícula, es reflexiona al voltant de la intimitat constructiva, dels canvis que aquesta provoca tant a l’espai com als seus veïns i veïnes, i com s’originen debats i lluites entre afectats i reformistes.

L’espai de l’hort on es duu a terme l’activitat, va néixer arran d’una protesta contra la gentrificació al Poblenou on van participar diferents entitats del barri com ‘Ens  Plantem – l’actual Sindicat d’Habitatge del Poblenou – o la ‘Taula Eix Pere IV’. L’1 de febrer del 2020, es va ocupar el solar que hi ha al número 2 del camí de l’Isidret com a protesta contra la construcció d’una residència d’estudiants de luxe. En un principi, la intenció era ocupar el solar que hi ha a la confluència dels carrers Josep Pla, Veneçuela, Pallars i Agricultura, però quan el veïnat hi va arribar es van trobar un gran dispositiu de seguretat privada que va impedir l’ocupació de l’espai. 

El solar feia més de 12 anys que estava abandonat i feia temps que s’exigia que s’utilitzés per construir equipaments per la gent del barri. Tanmateix, en veure la falta d’acció per part del Govern, el mateix veïnat va prendre partida i ara té com a objectiu crear un espai còmode per ells i les seves entitats. Actualment, mentre la residència està en plena construcció, l’Hort Fortalesa ha esdevingut un punt de trobada i socialització per a la gent de la zona.

Cartell de les projeccions. Font: Hort Fortalesa

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies