Cau una branca d’un dels arbres de la Plaça dels Pescadors

Jimmy Martín Raya

Una de les branques principals d’un dels arbres de la Plaça Prim, popularment coneguda com la Plaça dels Pescadors, ha caigut a terra aquest diumenge 26 de setembre. Els tres arbres de la plaça, de l’espècie bellaombra, formen part del Catàleg d’arbres d’interès local de Barcelona, per tant tenen un valor especial. De fet, arreu del districte de Sant Martí, només hi ha 10 arbres inclosos en aquest catàleg, del total de 171.

Segons el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona, el bellaombra és un tipus d’arbre amb capçades molt ramificades i la fusta de les branques és relativament fràgil fet que les fa propenses al trencament. És per això que, de forma habitual, es realitzen podes per rebaixar la longitud de les branques i reduir, així, el risc de trencament.

Després que l’Ajuntament retirés la branca caiguda el mateix diumenge, es va fer la inspecció de l’exemplar i no es va observar cap patologia externa o interna. Per tant, per reduir riscos, Parc i Jardins ha programat, en els pròxims mesos, una poda preventiva per rebaixar el pes en capçada dels tres exemplars de la plaça.

Segons el consistori, els bellaombres de l’espai van passar les corresponents revisions en el marc del Pla de gestió de risc de l’arbrat.

La branca caiguda d’un dels tres bellaombres de la Plaça dels Pescadors (Plaça Prim)

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies