#CanRicartcau entra a votació

Des del 10 de juny es podrà votar a on aniran destinats els Pressupostos participatius de Barcelona

Blanca Orell Daniel

Després de més d’un mes en la fase de Concreció de projectes, ahir, dijous 10 de juny, començava la fase de Votació, de la qual el projecte de rehabilitació de la Nau Annexa de Can Ricart depèn per poder ser executat. El procés estarà obert fins dia 20 de juny.

La campanya de #CanRicartCau va ser impulsada per les entitats del Casal de Joves de Can Ricart, l’Agrupament Escolta l’Avenc, la Taula Eix Pere IV i, posteriorment, també l’Observatori dels barris del Poblenou. Fa temps que es treballa per cercar una solució al complex de Can Ricart, que es troba en condicions “decrèpites”, segons l’Observatori. Per això, aquests primers Pressupostos participatius “són l’oportunitat d’aconseguir la Nau pel barri, i així poder seguir donant vida a Can Ricart!”, expliquen des de l’Agrupament Escolta Avenc.

El projecte proposa reformar l’interior de la nau annexa per al Casal de Joves que actualment opera en un espai reduït de Can Ricart. El recinte fabril està considerat bé cultural d’interès nacional i, per tant, és un espai històric que es troba en fase d’abandonament. La reforma, que compta amb un pressupost d’un milió d’euros, proposa ampliar l’espai i emprar-lo per usos comunitaris: impartir tallers, fer activitats, habilitar-lo per l’agrupament escolta, etc. En concret, s’ha proposat utilitzar la planta baixa com un espai d’actes polivalent, diàfan i per a taules; la primera planta s’utilitzarà com a magatzem i hi haurà diferents sales per fer tallers, i activitats del casal de joves i de l’Agrupament Escolta Avenc.

Fa més de dues dècades que Can RIcart es troba en desús. El Casal de Joves, la Sala Perequartu i la Fàbrica de Creació Hangar són les ´úniques entitats que utilitzen i omplen de vida aquest espai. Tot i això, les iniciatives que s’hi desenvolupen es troben limitades precisament per l’estat en què es troba el complex.

Per poder participar, és essencial estar empadronat a Barcelona, tenir 14 anys o més i cal estar registrat a la plataforma decidim.barcelona. Cada un dels participants pot triar projectes d’un màxim de dos districtes, sempre que un sigui del seu propi; en cas de només votar-ne un, el districte on votar serà de lliure elecció. Després, dins cada districte, es poden votar tants projectes possibles fins a esgotar la partida pressupostària assignada a cada un, amb un mínim de dos projectes.

Font de la imatge: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies