Ben tornat, Mahatma Gandhi

La mítica escultura del Poblenou torna avui al seu emplaçament habitual

Marina Ballester Sánchez

Aquest dijous 16 de setembre l’emblemàtica escultura de Mahatma Gandhi, que dona nom a un dels parcs del barri, ha tornat al seu lloc habitual. L’obra feia més d’un any que es trobava en procés de restauració, després de patir un intent de robatori que la va deixar malmesa a la zona dels turmells. Ara, l’Ajuntament de Barcelona l’ha tornat a instal·lar.

L’agost del 2020 l’Ajuntament va iniciar la reparació de l’estàtua que, gràcies a les mesures de seguretat del seu interior no va poder ser robada. Durant el procés de restauració s’han hagut de soldar les parts i refer part de la cobertura de bronze de la figura.

Els veïns i veïnes del Poblenou començaven a preocupar-se i, després de diverses queixes, Lourdes Arrando Bellés, portaveu d’ERC al districte, va enviar una carta al regidor, David Escudé, preguntant quan es tenia previst acabar la restauració de l’estàtua i retornar-la als jardins. Avui, s’ha aconseguit el que ja feia temps que es demanava: el retorn de Mahatma Gandhi al carrer.


L’escultura era a la plaça que porta el seu nom des de l’any 2000. Obra d’Adolfo Pérez Esquivel, escultor argentí i Premi Nobel de la Pau 1980, va ser donada a la ciutat juntament amb la Fundació Comparte, una ONG que té per objectiu millorar les condicions de vida dels infants a l’Amèrica Llatina.

L’escultura de Gandhi ha tornat al seu emplaçament habitual. Font: David Melero

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies