Arriba la a 6a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí, per a la Prevenció i Erradicació de la Violència Masclista

El concurs compta amb dues categories, diferenciades per edat, i diferents premis atorgats pel jurat i pel públic

Blanca Orell Daniel

El termini per presentar les obres de la 6a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí, organitzat pel mateix districte i la Direcció de Feminismes, acaba dia 22 d’octubre. L’objectiu del concurs, organitzat dins el marc d’actes que es fan per al 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, és prevenir i erradicar la violència masclista entre la població adolescent i juvenil.  

El premi està dirigit als joves de fins a 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i les obres poden ser una denúncia de la violència masclista, així com un manifest de les desigualtats i discriminacions de gènere que es pateixen; cal saber que el jurat, segons el seu criteri, pot excloure totes aquelles que considerin que vulneren, menyspreen o discriminen per motius de gènere, orientació sexual, naixement, ètnia, religió, nacionalitat, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social.

Existeixen dues categories: la A, per a joves d’entre 16 i 25 anys, i la B, per als menors de 16 anys. Per altra banda, també hi ha més d’un premi: primer, el jurat atorgarà un premi únic i indivisible a ambdues categories, segons especifiquen les bases, que pot arribar als 1.000 €; i, en segon lloc, hi haurà el premi del públic, que consistirà en un curs intensiu de còmic i un lot de còmics i novel·les gràfiques, també per a cada categoria. 

Tots aquells que vulguin participar-hi han de presentar, abans d’acabar el termini, una sol·licitud preferentment de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, a més d’adjuntar la fitxa d’inscripció emplenada i la documentació requerida. La sol·licitud també es pot tramitar a través de qualsevol Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona.

El Jurat farà una preselecció de les obres admeses, abans de la difusió d’aquestes, per poder fer la votació popular del premi del públic. Després, l’organització publicarà al web les obres admeses un cop finalitzat el termini de lliurament de sol·licituds. La votació funcionarà mitjançant el compte d’Instagram @pijsantmarti, entre el 15 i el 21 de novembre, on cada persona podrà donar suport a diverses obres d’ambdues categories, sense límit, mentre no es repeteixi d’obra més d’una vegada. El veredicte del Jurat i els premis del públic es donaran a conèixer el dia de l’acte de lliurament.

Imatge gràfica del concurs. Districte de Sant Martí

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies