Arriba Klimt al Poblenou de la forma més especial i visual

El centre d’arts digital IDEAL inaugura una experiència immersiva de gran format

Adrià Font

Com si fóssim a dins mateix de l’obra del pintor austríac, conegut especialment pel seu quadre ‘El petó’, la nova producció d’IDEAL ens transporta a la Viena del segle passat per conèixer el seu món interior i la seva sensibilitat particular. La producció es va inaugurar el passat divendres 16 d’abril i des del centre esperen una gran assistència, després que l’anterior exposició ‘Barcelona memòria fotogràfica’ va rebre més de 30.000 espectadors. Es tracta d’una coproducció internacional que s’estrena simultàniament amb la Galerie Horta de Brussel·les.  

No és una exposició qualsevol sinó una experiència total que l’espectador recorre sales amb més de 1.000 metres quadrats de pantalla, ulleres virtuals i elements interactius que mostren l’obra de l’artista d’una forma totalment original. No es tenen davant imatges estàtiques que es poden observar detingudament sinó que un es pot submergir en una realitat en moviment que converteix el que podria ser una visita a qualsevol exposició d’un autor, en una autèntica experiència visual.

Gustav Klimt, nascut a Àustria, és un dels pintors de més renom del món i un representant destacat del modernisme. Els seus quadres es caracteritzen per reflectir sobretot el cos de la dona en una gamma de colors més aviat discreta on predomina el color daurat, influència del seu pare que era gravador d’or. A la seva època, va ser trencador amb els estils dominants, enfrontant-se amb la moral i institucions conservadores que van arribar a renunciar a produccions seves i van definir les seves obres com a “pornogràfiques”.

Cartell de l’exposició. Font: IDEAL

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies