Arriba el Llum BCN, el festival d’arts lumíniques de Barcelona

Del 5 al 7 de novembre Poblenou es converteix en l’escenari principal de les instal·lacions d’aquest esdeveniment

Marina Ballester

Aquest novembre torna als carrers de Poblenou la 10a edició del festival Llum BCN que, enguany, ho fa en unes dates excepcionals mentre prepara el retorn al seu format habitual, el febrer de 2022. Durant tres nits, el laboratori del paisatge nocturn exposa obres d’artistes de renom internacional que provenen de diferents disciplines: l’art, el disseny d’il·luminació i d’entorns interactius, l’arquitectura, l’audiovisual expandit i les arts en viu. Però, més enllà del seu caràcter festiu i de ser un espectacle efímer, el Llum BCN també està concebut com una oportunitat per fer preguntes, desafiar les visions preconcebudes del que pot ser l’espai urbà i crear nous models de participació i convivència a l’espai públic.

L’any 2018 el festival Llum BCN va engegar el seu rodatge al barri amb l’objectiu de ser un motor i un aparador dels nous camins artístics al voltant de la tecnologia i la llum. Al Poblenou hi va trobar l’escenari ideal per fer dialogar les instal·lacions amb un paisatge urbà nou, el del 22@, i un d’antic a través de les seves naus industrials i xemeneies.

Enguany, hi haurà més d’una quinzena d’instal·lacions i exposicions fetes per artistes locals com Eugènia Balcells, Jordi Mitjà o Guillermo Santomà i internacionals com Lolo & Sosaku, Nonotak o Ben Kreukniet. Així com per diversos centres de formació artística de Barcelona com la BAU, l’Institut del Teatre, Elisava, l’Escola EINA o l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), entre d’altres. Els escenaris estaran repartits per diversos punts del barri: la façana del Disseny Hub de Barcelona (plaça de Josep Antoni Coderch), la torre Glòries, la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (al carrer Roc Boronat, 138), el Parc Central, el Museu Can Framis o l’IDEAL. En aquesta edició també s’estrenen dos espais nous que fins ara no havien participat de l’esdeveniment: l’Hangar i Can Ricart, i la platja de la Mar Bella.


A causa de la situació pandèmica, les diverses activitats del festival disposen d’un aforament limitat. Per aquest motiu l’organització recomana reservar prèviament i planificar bé la visita per evitar les aglomeracions. D’altra banda, s’ha creat una aplicació del festival on, gràcies a un mapa interactiu, es poden trobar totes les instal·lacions i tota la informació pràctica necessària.

Cartell de l’esdeveniment. Font: Ajuntament de Barcelona.

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies