Arrenca la votació pels projectes dels pressupostos participatius

El Poblenou és el barri amb més projectes del districte

Jaume Martin Raya

Per primera vegada, a Barcelona es promouen uns pressupostos participatius per decidir on aniran destinades una part de les inversions municipals, en concret, 30 milions d’euros. La fase final de la votació ha arrencat avui 10 de juny i finalitzarà el pròxim dia 20. S’hi pot participar a través de la plataforma Decidim Barcelona i els projectes que surtin escollits s’executaran en el període 2021-2023. El nombre de propostes aprovades dependrà del cost d’aquestes i la dotació pressupostària de cada districte. A Sant Martí és de 3,6 milions d’euros, que juntament amb Sants-Montjuïc i Nou Barris són els districtes que rebran més inversió.

Poblenou Centre, amb vuit propostes, concentra la majoria de projectes del districte seguit del Clot i la Vila Olímpica, amb 5 i 3 iniciatives respectivament. Al Besòs s’han prioritzat dos projectes entre els quals hi ha l’ampliació, reforma i recobriment de la pista poliesportiva Pujades, amb 480 suports, mentre que La Pau, Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme només tenen una proposta cadascun a la fase final.

La meitat dels projectes finalistes estan relacionats amb equipaments educatius i entorns escolars. D’entre els projectes fora de l’àmbit educatiu, destaquen els urbanístics com la consolidació de la Superilla del Poblenou, què és a la vegada un dels projectes més cars i el que menys suports té, de moment (140).

El desequilibri entre els barris més perifèrics i aquells més cèntrics del districte posa en dubte l’efectivitat d’una plataforma digital per arribar igualitàriament a tota la població i fomentar una participació equitativa que garanteixi les mateixes possibilitats per a tothom.

Per garantir l’equilibri dins del districte, la mesura exigia que 7 barris de Sant Martí tinguessin projectes en aquesta fase final. A la pràctica, però, només n’hi havia 6. Tanmateix, l’Ajuntament ha assignat el projecte de rehabilitació de la nau annexa de Can Ricart com a projecte de diversos barris (Provençals del Poblenou, Poblenou Centre, la Llacuna del Poblenou i el Besòs i el Maresme).

Per tal de poder fer la votació cal tenir com a mínim 14 anys i estar empadronat a Barcelona. Es podrà fer a través de la plataforma o als punts presencials de suport a la votació. A Sant Martí, es podrà votar presencialment al Centre Cívic Besòs i al Centre Cultural La Farinera del Clot. Cada persona ha de votar com a mínim dos projectes situats, com a màxim, en 2 districtes diferents de la ciutat: el d’empadronament i un altre de lliure elecció.

Imatge de la campanya del pressupostos. Font: Ajuntament de Barcelona

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies