25.000 persones a les platges per Sant Joan

Una xifra que enguany s’ha reduït considerablement pels efectes de la pandèmia

Redacció

La Guàrdia Urbana xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona. La xifra està molt per sota de la revetlla de l’any 2019, quan eren 60.000 els barcelonins que havien traslladat la festa a la platja. La revetlla també ha recollit forces incidents: s’han cremat 64 contenidors, 15 zones de matolls de la via pública, 13 arbres, dos vehicles, dos balcons i un matalàs. També hi ha hagut vuit focs de mobiliari urbà, cinc de forestals amb superfície inferior als 150 metres quadrats i s’han hagut d’apagar sis fogueres. Pel que fa als danys personals, el Servei d’Emergències Mèdiques ha atès cinc cremats, 14 persones per agressions i 68 per intoxicacions.

Els Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les vuit del vespre de dimecres i les vuit del matí del dijous per incidents relacionats amb la revetlla de Sant Joan, en la majoria de casos per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà. Del total de trucades d’emergència que hi ha hagut arreu de tota Catalunya, 2.533 han estat des del Barcelonès, el 53,8% del total. Per Municipis, allà on hi ha hagut més incidents ha estat a Barcelona, amb 421 trucades.

Per posar punt final a la revetlla, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat les platges en un operatiu coordinat per tal que els equips de neteja poguessin accedir. Tot i que per megafonia s’ha insistit durant la nit que la zona de la sorra es tancaria a les sis, quan ha arribat l’hora milers de persones encara ocupaven les platges. Tot just darrere dels Mossos, una trentena d’operaris dels serveis de neteja avançaven en una filera recollint a mà els plàstics, ampolles i llaunes que anaven trobant. Seguidament, el torn era dels encarregats de buidar les papereres instal·lades a la sorra i, per últim, el de les màquines garbelladores. 

El dispositiu de neteja de les platges de Barcelona ha comptat amb 325 persones i 77 vehicles de servei. En total, s’han instal·lat 2.685 papereres, 2.130 d’envasos i 555 de resta, per complementar les que hi ha fixes a la zona, 106 contenidors addicionals i 19 banyeres per a residus,11 per a envasos i 8 per a resta. En anys anteriors a la pandèmia, després de la revetlla s’havien recollit prop de 20 tones de residus de les platges de la ciutat.

Foto font: Arxiu Històric del Poblenou

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies