15 Anys de Buenritmo

Raül Chamorro Luengo

Buenritmo​, el segell discogràfic amb oficina al carrer Zamora del barri del Poblenou, i amb en Jordi Ramírez al capdavant, celebra 15 anys de vida. Felicitats! Ho fa editant una col·lecció de singles 7″ amb temes mai publicats en vinil d’algunes de les bandes del seu catàleg. Les tres primeres rodanxes, que ens descobreixen dues cançons inèdites, son a càrrec de Nu Niles, un referent del rock’n’roll a la ciutat. De Fundación Tony Manero es publiquen també un parell de temes que van tocar en directe a la Sala Apolo de Barcelona el 2016 amb la Original Jazz Orquesta i que van quedar enregistrades de manera sublim. El tercer single comptarà amb dues cançons conegudes, però mai editades en format vinil, del gran Dani Nel·lo. Durant aquest 2021 s’acabarà publicant un total de 10 singles amb col·laboracions com les de Binky Griptite & The Pepper Pots o Los Mambo Jambo & Big Jay McNeely. També hi haurà un 7″ d’Skatalà, amb una cançó gravada en un petita ràdio local, i material inèdit d’en Miqui Puig. Tot això, en una tirada limitada de 500 unitats.

Felicitem, doncs, a Buenritmo i agraïm la constància i bones músiques que han anat omplint els nostres prestatges durant 15 anys. És un bon moment per mirar enrere i recopilar amb orgull un llegat que va néixer d’en Salva, en Carles Baena, en Quique Ramos i en Jordi Ramírez, i que els darrers anys s’ha consolidat amb una coherent col·lecció d’artistes i discos que, de manera tangencial i puntual, formen part del Poblenou. En una petita xerrada que vam tenir amb en Jordi Ramírez ens recordava participar a “Capità Swing”, un petit segell discogràfic dels noranta que va publicar discos d’Skatalà, Inadaptats o Dr. Calypso, entre d’altres.

Si encara no coneixeu Buenritmo o algun dels artistes i bandes que en formen part, us volem recomanar alguns discos per començar. Destaquem el​ ​Jambology de Los Mambo Jambo​, publicat el 2016, que és el tercer disc d’aquesta al·luciant banda que barreja el Rhythm & Blues amb l’esperit més profund d’altres estils com el rock o el punk.

No deixeu mai de recuperar l’​Apolo 10 de Dr. Calypso​, un doble LP que recull els seus concerts de comiat a la sala Apolo de Barcelona els dies 2 i 4 de gener del 2019, coincidint amb el 30è aniversari del grup. Busqueu també el darrer disc de​ ​Fundación Tony Manero, Disco Para Adultos​, o escolteu amb els vostres fills petits​ Reggae Per Xics de The Penguins​. 

Visca Buenritmo!

Imatge de celebració dels 15 de Buenritmo

LA RAMBLA DIARI

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Acceptar Llegir més

Avís legal i Política de Cookies